Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperlikőr

Eperlikőr
Eperlikőr
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy azt legkedvesebb barátom mondaná: "Hát ez valami Mese!" :)
Régóta figyel a polcon, 2 üveg konyak. Gondoltam hasznosítani kellene. A végeredmény, húú... tényleg nagyon ott van:). Most gondolkodom egy málnás változaton is.
A leszűrés után visszamaradt epret 3 részre osztottam, lefagyasztottam, majd valamilyen krémhez jó lesz, bár az alkohol tartalma igen mellbevágó:)

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, megszárítjuk, és egy nagy 5 l-es befőttesüveg aljára szórjuk.
  2. Ráöntjük a cukrot, a konyakot, légmentesen lezárjuk, és összerázzuk.
  3. Hűvös helyre tesszük, és 2-3 naponta összerázzuk.
  4. 1 hónap múlva leszűrjük.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 851
elküldve: 1
receptkönyvben: 179
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

DrHouse

Mióta szakács: 2011.04.04.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres konyakos ital, konyakos eperital

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

782
konyak 0.7 dl
cukor 0.7 kg
eper 1.4 kg