Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperlikőr vodkából Szteritől

Eperlikőr vodkából Szteritől
Eperlikőr vodkából Szteritől
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyönyörü epreket sikerült ma vásárolnom.... Egy részéből muszáj volt eperlikőrt készítenem! :)

hozzávalók / 6 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megtisztítjuk, darabokra vágjuk, üvegbe töltjük.
  2. Ráöntünk 250 g cukrot.
  3. Rászórjuk a citrom reszelt héját.
  4. Feltöltjük kb. 6 dl vodkával.
  5. 3 hétre hűvös helyre állítjuk, néha összerázzuk.
  6. 3 hét után leszűrjük, a vodkás epret fagyihoz, esetleg pezsgőhöz felhasználjuk/lefagyasztjuk.
  7. Az eperlikőr máris fogyasztható, de még 1-2 hét állás után tökéletes! :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 948
elküldve: 2
receptkönyvben: 341
elkészítve: 9/18
Facebookon megjelent: -

szakács

szteri

Mióta szakács: 2011.02.10.
38 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: osztrák
adag: 6 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epelikőr, vodkás eperlikőr, likőr eperből

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2014-06-28 03:15

Szia, el szeretnem kesziteni ezt a finomsagot, de nagy dilemmaban vagyok a cukor miatt, ugyanis megneztem millio receptet es ugyenennyi vodkahoz a 4ek cukortol az 1kg-ig minden elofordul, igy a te 250g-od kozepmezonynek mondhato. Ennyi cukorral milyen lesz a vegeredmeny: nagyon cukros, pont jo, vagy lehetne meg edesebb? Koszi szepen a valaszt!

szteri
szteri / szteri Sat, 2014-06-28 07:31

Szia Boribon! Szerintem ennyi cukorral olyan pont jo lesz. Legalabbis nekünk nagyon izlik :) Ha gondolod, keszits elöször csak fel adagot, es meglatod, tennel e meg bele cukrot. Szep hetveget!

szteri
szteri / szteri Wed, 2014-05-28 21:13

Kedves Bebo! Nekem mindig a spajzban vannak a keszülödö likörjeim. Szteri

v.nori
v.nori / v.nori Wed, 2012-08-15 10:09

Sziasztok.
Gondoltam itt az ideje, hogy hozzászóljak a recepthez, mert valami isteni. Először 1 adaggal csináltam, 1 hét elteltével már kóstolgattuk. Annyira bejött anyuéknak is, hogy apu rögtön mondta anyunak, hogy vegyen ő is vodkát, és csináljanak ők is. Erre felbuzdulva csináltam még 1,5 adaggal, úgyhogy idén még nyaralásra is vittük.
A mai napig van a hűtőben, semmi baja, az eper már nem valami szép benne, ugyanis összement, viszont az íze, az már magáért beszél :-)
Bátran próbálja ki mindenki, jövőre biztos, hogy még többet fogok belőle csinálni :-)

szteri
szteri / szteri Sun, 2012-08-19 17:14

Kedves V.Nori!
Köszi a visszajelzest, örülök, hogy izlik! Az epret en 3 het utan mindig leszüröm belöle, mert olyan kis "aszott" lesz benne, igy a kesz likör gusztabban nez ki :)

barbara0501
barbara0501 Tue, 2012-07-31 12:36

Szia! Sajnos csak most találtam rá erre a receptre, mikor már régen elmúlt az eperszezon...:( Kérdésem az lenne, hogy fagyasztott eperből gondolom ezt nem lehet megcsinálni!? Pedig nagyon jól néz ki, és idén valahogy a likőr készítés került előtérbe, a meggy már el is készült!!:) Nagyon szuper ötlet!:)

szteri
szteri / szteri Wed, 2012-08-01 16:16

Szia Barbara0501!
Szerintem megprobalhatnad friss malnaval is. Fagyasztott eperrel nem az igazi. Üdv :))

sonce85
Sonce / sonce85 Wed, 2012-07-25 16:33

elmentve,és bár nem most,de elkészítve!!! Zseniális!! megkínáltam egy picivel a kolléganőimet is,nekik is nagyon ízlett!!!Pedig én nem vagyok annyira oda a likőrös dolgokért,de ezt jövőre is el fogom készíteni.
A férjem azt kérdezte,hogy miért csak ennyi készült?

:-) Mindent összefoglalva: SZUPER!!!

Köszi

szteri
szteri / szteri Wed, 2012-08-01 16:12

Kedves Sonce85!
A kerdes nalunk is felvetödött, miert csak 2 üveggel keszitettem elöször... :D Örülök, hogy izlett!!!

Makonda
Makonda Tue, 2012-03-20 22:44

Azonnal elmentettem!!!Annyira finomnak néz ki.....Már nem is kell sokat az eperszezonig várni.

Bari90
Bari90 / Bari90 Tue, 2012-03-20 21:41

Úristen, el is mentettem, és ha jön az eperszezon azonnal kipróbálom! :)

417
eper 500 g
cukor 250 g
citromhéj 1 citromból nyert
vodka 6 dl