Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epermisu golyók

Epermisu golyók
Epermisu golyók
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tiramisu golyón felbuzdulva csináltam meg ezt az epres változatot. Eperszerető vendéget vártam ma ebédre. Nagy sikere volt, pár perc alatt elfogyott az egész. Heves vita alakult ki annak eldöntésére, hogy a porcukros vagy a kakaóba meghempergetett változat  a finomabb. Érdemes mindkettőt kipróbálni, tálaláskor nagyon látványos.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet, a mascarponét, a porcukrot, a vanília aromát, a mandula likőrt  és a vaníliás cukrot összedolgozzuk.
  2. Az epreket megmossuk.
  3. Diónyinál egy kicsit nagyobb golyókat formálunk úgy, hogy az epret a közepébe tesszük.
  4. Kakaóporba vagy porcukorba meghempergetjük.
  5. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  6. Félbevágva kínáljuk. (Így nem olyan nagy és nagyon mutatós is.)

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 54 369
elküldve: 27
receptkönyvben: 990
elkészítve: 18/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

epres mascarponés golyó, mascarponés golyó eperrel, tiramisu golyó eperrel, epres tiramisu golyó

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Titicaca
Titicaca Thu, 2015-05-21 20:22

Nagyon szuper édesség, ma készítettem el, köszönöm a receptet! :)

katalin52
katalin52 Thu, 2013-03-07 16:09

Most készítettem el, áll a hűtőben. Ki tud valami jó tanácsot a gombócformáláshoz? Nekem a keksz kicsit száraz volt, így aztán pici gondot okozott. Ne nevessetek ki! Egyszóval csinálsz egy gombócot és hogyan varázsolod bele a diónál nagyobb epret? Lettek gombócok, megoldottam, de hátha van valami trükk, hogy szép, kerekded gombóckák szülessenek. Köszönöm!

rekalein
Rekalein / rekalein Sun, 2014-03-30 11:18

Én úgy szoktam töltött gombócot csinálni, hogy a tenyeremen vékony "lepényt" formázom a masszából, a közepére teszem a tölteléket, és összehajtogatom rajta minden oldalról a tésztát. Utána már könnyű golyót gyúrni belőle. Ezzel a recepttel még nem próbáltam... de fogom, az biztos!! Nagyon jól néz ki! :)

Gablajt
Gablajt / Gablajt Wed, 2012-05-23 09:38

én mascarpone helyett a sima tiramisuba is natúr vajkrémet szoktam használni, isteni finom úgy is!

Armoka
Armoka Fri, 2010-05-28 10:06

Isteni! Azonban én annyiban módosítottam a recepten (előtte megcsináltam az alapreceptet a tiramisu golyókat és abból okulva), hogy azonos mennyiségű kekszet és mascarponét használtam. Az én ízlésemnek túl száraz ennyi keksz ennyi mascarponéhoz.... Szóval aki szereti a szárazabb dolgokat annak a 35dkg keksz jó, de a csúszósabb érzés kedvelőinek inkább 20-25dkg keksz ajánlatos :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-05-01 16:08

Szia Bia! A Krémsajtos brownie recept hozzászólásai között találtam Kira ötletét (talán a 14. hozzászólás volt), hogy nagy 20%-os tejfölből kicsepegtetni a savót -olvasd el, hogy pontosan hogyan - és úgy használni tovább, mint a krémsajtot. Kipróbáltam többször, csináltam belőle tiramisut, tiramisutortát, fantasztikusan finom!!!
Én az elkészült krémsajthoz adtam cukrot -15-20 dkg -, pici fahéjat, rumaromát, plusz elkevertem egy adag vaníliás pudinggal (pudingpor, cukor, fél l tej). Nagyon finom tortakrém lett belőle.
Remélem, megtalálod, Kira hozzászólásában kattints arra a blogra!
Írj, ha megvan, remélem, segítettem! Üdv: Mandi

Henrietta1983
Henrietta1983 Sun, 2011-06-12 14:11

lecsöpögtetett tejfölből csináltam a golyókat. de eper helyett cseresznyét tettem bele. nagyon finom lett:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-04-23 19:55

Hmmm... Nagyon tetszik a recepted . Én is ki fogom próbálni. Nagyon várom már a szabadföldi eperszezont.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-04-23 17:41

...Epermisu!!!!...és nagyon fínom...itt a szezonja már lassan:):)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-03-14 01:14

Kiki!
Gyönyörűek ezek a golyók, nagyon szívesen kipróbálnám a receptet! Sajnos ezzel kicsit várnom kell, hiszen még nem érik az eper (sőt, kint minden tiszta hó). De ami késik, nem múlik!!!
Addig is megtanulom a házi mascarpone készítését, amit itt találtam szintén, az oldalon... Aztán beszámolok az eredményről! Addig is: küldj még ilyen jó ötleteket! Köszi: mandi

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-04-28 07:38

Szia Mandi én nem találom azt a házi mascarponét,hogy írjam be a keresőbe?Üdv:Bogi

725
háztartási keksz 35 dkg
mascarpone 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 6 ek
vaníliaaroma 5 ml
amarettó 2 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
eper 30 dkg