Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperpalacsinta

Eperpalacsinta
Eperpalacsinta
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rózsaszín palacsintát szerettem volna készíteni - ez annyira nem jött össze. Az ízén viszont abszolút érződik az eper :)

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

Sütőzsiradék

A palacsintához

ajánlat

Ha a vajat olajra cseréljük, és bármi másra a tölteléket, akkor laktózmentes palacsintát kapunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

A palacsintához

  1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és összeturmixoljuk. Lényeges, hogy ne maradjanak benne darabkák!
  2. A tojást habosra verjük, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet.
  3. Ha nagyon kemény lenne, lassan elkezdjük hozzáadni az eperpürét is, de közben folyamatosan keverjük.
  4. Ha elfogyott az eper, lassan hozzáöntjük az olvasztott vajat és a vizet, majd a cukrot, és jól kikeverjük.
  5. Hűtőbe tesszük 2 órára.
  6. Ha letelt a két óra, a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.

A töltelékhez

  1. Az epret apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a vanília kikapart magját, majd megcukrozzuk.
  2. Hozzáadjuk a túrót és az epret, majd összetörjük az egészet, és megtöltjük vele a palacsintát.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 762
elküldve: 1
receptkönyvben: 110
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

eperrel sült palacsinta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wawa
Wawa / Wawa Tue, 2016-05-24 20:41

Régebben sütöttem szines palacsintát, és ahhoz, hogy a szine kellöen erös legyen, csak passzirozott gyümölcs levét használtam a tésztába (vizet nem), és csak az egyik oldalán sütöttem meg, így a másik szép egyszínü maradt.

602
finomliszt 30 dkg
eper 40 dkg
ásványvíz 1.5 dl
barna cukor 1.5 ek
vaj 5 dkg
tojás 2 db
tehéntúró 25 dkg
eper 15 dkg
porcukor 3 dkg
tejföl 1 ek
vanília 0.5 db