Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperpudingos gyümölcsleves

Eperpudingos gyümölcsleves
Eperpudingos gyümölcsleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű "klasszikus" gyümölcsleves, már anyukám és nagymamám is így csinálta. Jól bevált, tuti recept, nagyon finom.:)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet kimagvaljuk, az almát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk.
  2. Odatesszük főni a gyümölcsöket a vízzel, cukorral, fűszerekkel, közepes lángon.
  3. A tejet és a pudingport (vagy lisztet) kikeverjük, és hozzáadjuk a leveshez, ha a gyümölcsök megfőttek.
  4. Kicsit még főzzük alacsony lángon.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 585
elküldve: 4
receptkönyvben: 93
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Zita333

Mióta szakács: 2012.08.13.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsleves, pudingos gyümölcsleves, almás meggyleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vtimi74
vtimi / vtimi74 Tue, 2013-03-26 20:00

Nagyon jól hangzik :) Melyik fajta pudingport használod? Főzőset, ugye?

382
alma 3 közepes db
meggybefőtt 25 dkg
víz 1.5 l
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
tej 2 dl
epres pudingpor 1 csomag
cukor 0.5 ek