Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epertorta Dork konyhájából

Epertorta Dork konyhájából
Epertorta Dork konyhájából
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden hétvégére kell a bűnös élvezet, főleg eper szezonban :D

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Szétválasztjuk a tojások fehérjét a sárgájától. A fehérjét elkezdjük mixelni, hozzáadunk egy kis sót is.
  2. Ha már kemény hab lett belőle, akkor hozzáadjuk szép lassan a bögre cukrot és a tojássárgákat is.
  3. Ezek után jön a 3 kanálnyi olaj, a vanília cukor, a liszt és a sütőpor is.
  4. Pár percig még mixeljük, és ha könnyen összeállt masszát kaptunk, leállítjuk a gépet.
  5. Kivajazunk egy formát, és beleöntjük, majd 25-30 percig sütjük, amíg a teteje barnás színű nem lesz. Az első 20 percben nem szabad kinyitni a sütőt, nehogy visszaessen a már jól megnőtt tészta.

Krém

  1. Felverjük külön a tejszínhabot. Külön verjük krémmé a mascarponét, a porcukrot és a kakaóport is.
  2. A tejszínhab 2/3-át szép lassan a mascarponés krémhez adjuk, és krémet készítünk belőle.
  3. A többi tejszínhabot félretesszük a díszítéshez.

Díszítés

  1. A piskótatésztát kétfelé vágjuk. Az alsó réteget megkenjük a mascarponés krém 2/3-val, vágunk bele kis eperdarabokat is.
  2. A csokoládét megolvasztjuk gőz fölött, és ha már kihűlt, akkor a kis eperdarabokat lecsorgatjuk vele.
  3. Rárakjuk a tetejét, és azt is megkenjük a fennmaradó mascarponés krémmel, illetve az oldalát a tejszínhabos krémmel kenjük meg. A tetejére tetszés szerint epret rakunk, végül csöpögtetünk rá olvasztott csokoládét is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 685
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dork

Mióta szakács: 2015.05.10.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mascarponés krémes epertorta, tejszínes mascarponés krémes epertorta, mascarponekrémes epertorta tejszínesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

544
tojás 8 db
1 csipet
cukor 1 bögre
napraforgó olaj 3 teáskanál
finomliszt 1 bögre
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
habtejszín 500 ml
mascarpone 250 g
porcukor 4 púpozott ek
cukrozatlan kakaópor 6 púpozott ek
eper 250 g
tejcsokoládé 80 g