Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epertorta fehér csokis piskótával

Epertorta fehér csokis piskótával
Epertorta fehér csokis piskótával
62 perc / előkészület: 30 perc főzés: 2 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, könnyű, joghurtos gyümölcshab, különleges pörkölt diós piskótán... 
Bármilyen szezonális gyümölccsel elkészíthető, így egész nyáron be lehet vetni. A receptet Angela’s taste oldalán találtam, és lényegében nem is változtattam rajta. Nagy sikert aratott!
18 cm-es tortaformához láthatóak az arányok. A gyümölcs mousse dermesztés után habzsákkal kiválóan formázható, így érdemes egy részt félretenni belőle, és a torta díszítéséhez felhasználni. Na meg maminti art sablonnal feldobni.

hozzávalók / 10 adag

fehér csokoládés piskóta

gyümölcshab

ajánlat

Én több habot készítettem, és csokikorongok közé töltöttem, ez is megtalálható a receptjeim között.

Szólj hozzá!

elkészítés

fehér csokoládés piskóta

  1. A fehér csokoládét olvasszuk fel a vajjal vízgőz felett.
  2. A tojások sárgáját a fele cukorral és a fél rúd vaníliával addig verjük, míg kifehéredik.
  3. Vékony sugárban hozzákeverjük a vajas csokoládét, végül rászitáljuk a lisztet a keményítővel.
  4. 2 ek fölaprított diót megpörkölünk szárazon egy serpenyőben, és hozzáforgatjuk a masszához.
  5. Egy 18 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, és 150-160 fokon sütjük 30 percen keresztül. A formában hagyjuk kihűlni.

gyümölcshab

  1. Fölverjük a tejszínhabot, és felhasználásig visszatesszük a hűtőbe.
  2. Elkészítjük az eperpürét: az epret leturmixoljuk és szitán átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot. Csípősre melegítjük, éppen ne forrjon, de forró legyen. Hozzáadjuk az előre hideg vízbe beáztatott zselatint.
  3. Elkeverjük, majd egy tálban hozzáadjuk a joghurtot, és jól összekeverjük. Végül óvatosan alákeverjük a felvert hideg tejszínt.
  4. A piskótára helyezzük a félbevágott eperszemeket (akár úgy, hogy szépen a tortagyűrű oldalához érjenek- így szép mintát adnak ki a torta oldalán majd).
  5. A kész habot az eper rétegre öntjük, és hűtőben 3-4 óra alatt összeáll.
  6. A hab egy részét félretehetjük, és hűtőben dermesztés után a torta tetejének díszítéséhez fölhasználhatjuk. Illetve sablont tehetünk a torta tetejére, és kakaóporral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 991
elküldve: 7
receptkönyvben: 181
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

szekelyanna

Mióta szakács: 2013.03.10.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: torta
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

fehér csokis epertorta, tejszínes epertorta, fehér csokis tejszínes epertorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Sun, 2014-05-25 11:50

Nagyon guszta, tuti elkészítem, le is mentettem.
Köszi a receptet, epp ilyen recepteket keresgetek :-)
Andi

193
fehér csokoládé 5 dkg
vaj 2.5 dkg
tojás 2 db
cukor 5 dkg
vanília 1 db
finomliszt 1.5 dkg
étkezési keményítő 1 dkg
dió 1 marék
eper 20 dkg
eper 15 dkg
joghurt 150 g
cukor 5 dkg
habtejszín 150 g
lapzselatin 8 db