Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epertorta mascarponekrémmel

Epertorta mascarponekrémmel
Epertorta mascarponekrémmel
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megérkezett az eperszezon, és vele együtt az epres sütemény receptek is. Egy egyszerű változat, percek alatt könnyű finomság. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és egyesével hozzákeverjük a tojásokat is. Hozzáadjuk a lisztet és sütőport, tejet.
  2. A kivajazott, kilisztezett tortaformában (26 cm) elegyengetjük a masszát, és 180 fokon 15-20 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük. A tejszínt felverjük, a mascarponét kikavarjuk a vaníliás cukorral és porcukorral, lazítjuk a tejszínhabbal. (Ízesíthetjük pár csepp citromlével.)
  4. A tortalapot megkenjük a mascarponés krémmel, az epreket ízlésesen elrendezzük a tetején. A felfőzött eper ízű zselatint rákanalazzuk. A tortát hűtőbe tesszük egy fél órára, mielőtt szervíroznánk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 5 385
elküldve: 2
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
124 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

torta eperrel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1221
vaj 100 g
cukor 175 g
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 2 db
finomliszt 150 g
sütőpor 1 csomag
tej 1 dl
eper 500 g
mascarpone 500 g
porcukor 1 ek
habtejszín 150 ml
zselatin 7 g