Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epertorta tejszín nélkül

Epertorta tejszín nélkül
Epertorta tejszín nélkül
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fiam szülinapjára készítettem, és nem kértek tejszínt, aki akart, kiegészítette vele. Nagyon nagy szemű epreket kaptam, a zselével bevonat után levágtam a vastagabb részt, és a torta közepébe a krémre raktam, így nagyon finom lett, a díszítésben nem vagyok profi.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük szárazra, hogy az elkészített tortazselé rajta maradjon.
  2. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliával habosra keverjük, közben a vizet hozzáadagoljuk, és az olajat is apródonként, pár perc keverés után már nem géppel.
  3. Keverőkanállal keverve hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét is lazán hozzákeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt, 25 cm-es tortaformába tesszük. Előmelegített sütőben kb. 170 C fokon kb. 35-40 percig sütjük (tűpróba). Rácsra téve hűlni hagyjuk.
  5. Az eperpudinghoz hozzákeverjük a gyümölcscukrot, a 2 evőkanál eperszörpöt és a 2.5 dl rizstejet, sűrűre főzzük.
  6. A margarint a porcukorral és a vaníliacukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudingos krémmel összekeverjük.
  7. A kihűlt tésztát kettévágjuk, és belekenjük a krém kisebbik felét, rárakjuk az eperkarikákat, és erre tesszük a torta másik felét. Rákenjük a krémet úgy, hogy az oldalára is jusson, és díszítjük a tortazselével bevont eperszemekkel.
  8. A piros tortazselét a cukorral és a vízzel forralásig hevítjük (a hátoldalán leírtak alapján). Utána a megszáradt eperszemeket fogvájóra tűzve beleforgatjuk, és rácsra tesszük (gyorsan megköt), ezzel díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 173
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Margó48

Mióta szakács: 2013.06.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epertorta, epertorta piros tortazselével, epres pudingos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

515
tojás 5 db
cukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
víz 6 ek
napraforgó olaj 8 ek
finomliszt 28 dkg
sütőpor 10 g
epres pudingpor 1 tasak
gyümölcscukor 3 ek
eperszörp 2 ml
rizstej 2.5 dl
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
eper 50 dkg
tortazselé 1 csomag
cukor 2 ek
víz 2 dl