Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epervarázs

Epervarázs
Epervarázs
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a citromvarázs adta az ihletet. Nem volt eprem, viszont valami epreset szerettem volna készíteni. Hát így kénytelen voltam beérni az eperlekvárral. Nagyon finom lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tetejét díszíthetjük friss eperrel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejfölt összekeverjük a citromlével, a cukorral és az eperlekvárral.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük az epres krémhez.
  3. Egy jénait kirakunk babapiskótával. Rásimítjuk a krém felét, majd ismét babapiskóta következik. Végül a krém másik felét is rákenjük.
  4. A rétegek közé tehetünk még az eperlekvárból.
  5. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

  • tepsi mérete: 26x24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 105
elküldve: 5
receptkönyvben: 369
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

ladybird

Mióta szakács: 2011.02.13.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eperkrémes sütemény sütés nélkül, eperlekváros-babapiskótás torta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

veinhardt
veinhardt Sat, 2014-07-19 09:53

Finom lett az epres is, de most őszibaracklekvárral és étcsoki reszelékkel készítettem el holnapra! Kíváncsian várom!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-06-14 14:31

Kedves noemismink!
Nálunk is hamar elfogyott. Próbáld ki a citromosat is,meglátod azt is szeretni fogod! Örülök,hogy sikered volt! Éva

noemismink
noemismink Tue, 2011-06-14 11:10

hmmm nagyon Finom :-* !!!Most már a citromosat is ki kell próbálnom ;))))!!!!!Egy cukorbeteg bácsinak is csináltam /természetesen cukor nélkül/.Restelkedve mesélte ,hogy amint beraktam a hütöjébe,fél órán belül megette,nem tudott várni másnapig ;).Köszi a receptet!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2011-06-09 10:08

Kedves Ladybird!
Tiéd lett 2011. június 8. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-06-09 18:05

:-)))))))))))))))))))))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-06-08 22:21

Kedves Éva-Anyóca! Megtiszteltél a hozzászólásoddal!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-06-08 21:26

A recept csodálatos fényképe, pont a nevével van harmóniában:-)) Valami fantasztikus,köszönöm!!!:-))
Elmentve:-))
Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-06-08 15:44

Kedves Timi! Ha kibírod és tényleg hagyod egy éjszakára a hűtőben akkor nagyon szépen tudod szeletelni, de nem lesz olyan mint egy sütőben sült sütemény. Én köszönöm! Neked is szép napot! Éva

marcipanne
marcipanne Wed, 2011-06-08 14:43

Kedves Éva!

Ez valami gyönyörű!!! :) Éppen most főztem egy csomó eperlekvárt, már van is helye...
Annyi kérdésem lenne, hogy mennyire szeletelhető?

Köszönöm!
Szép napot! Timi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-06-08 14:15

Kedves Szilvi! Köszönöm a hozzászólásod! Nem fogsz csalódni az ebben sem. Éva

Holdacska
Holdacska Wed, 2011-06-08 14:11

Szia! Ez a kép a színeivel nagyon ott van! Ki fogom próbálni! A citromos változatot ismerem és szeretem, ez az epres nagyon nagy ötlet volt! Köszi!
Szilvi

941
babapiskóta 25 db
tejföl 5 dl
habtejszín 5 dl
eperlekvár 20 dkg
citromlé 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 2 ek