Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres alagút

Epres alagút
Epres alagút
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Pöttyös-Túrós után piszkálta a fantáziámat a mintás piskóta:-), ezért ki kellett próbálnom!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tésztát: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a többi hozzávalót jól összekeverjük, végül óvatosan a habba forgatjuk.
  2. Az így kapott masszából kiveszünk 4-5 evőkanállal, és pár csepp piros ételfestékkel pirosra színezzük, majd papírtölcsérbe tesszük, a csücskét kicsit kivágjuk ollóval.
  3. Egy gáztepsibe sütőpapírt teszünk, és a tölcsérrel mintákat rajzolunk rá, majd 1-2 percre a forró sütőbe tesszük.
  4. Ha már nem ragad kivesszük, és rákenjük a maradék masszánkat, majd 180 fokon kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kibéleljük vele a formánkat úgy, hogy maradjon az aljára is (az én alagút formám "maszek", de egy nagyobb, szögletes alagút formába ugyan ilyen jó lesz).
  5. Elkészítjük a krémet: a zselatint felfőzzük az 1 dl vízben, és félretesszük (kéz-melegnek kell lennie, mikor használjuk).
  6. A epret turmixoljuk, hozzákeverjük a túrót és a cukrot, a tejszínt habbá verjük, majd ezt is az eperhez keverjük. Végül határozott, gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a zselatint, majd a formába öntjük a krémet, és befedjük.
  7. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  8. Másnap szeletelhető.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 545
elküldve: 2
receptkönyvben: 140
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Timcsó

Mióta szakács: 2012.02.05.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mintás epres piskóta alagút, epres-túrós sütialagút, eperkrémes sütialagút

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagym90
nagym90 Wed, 2015-07-15 13:57

Kedves Timi! Csodaszép lett. :) Most azonnal megenném. :) Este hozzá is látok, remélem én is meg tudom így csinálni, már csak be kell hozzá a vásárolnom a Prímában. :)

Timcsók
Timcsó / Timcsók Sat, 2013-04-20 07:04

Köszi, :-) én sem szeretem az ételfestéket! Van is itthon céklapor a következő azzal fog készülni!
Az első ilyen mintás piskóta, úgy készült, hogy kivettem a fehér piskótából keveset és kakaóport kevertem bele...nagyon kiszáradt sok volt hozzá a plusz szárazanyag...ezért mikor feltekertem kipotyogtak a pöttyök :-D
Most nem akartam kockáztatni:-) Így viszont nekem sem tetszik annyira, ráadásul a krém is olyan sápadtka, hogy abba meg nem tettem. Na de majd a következő...:-D
Üdv.: Timi

352
tojás 3 db
cukor 4 ek
finomliszt 7 dkg
napraforgó olaj 5 ek
víz 5 ek
sütőpor 0.5 csomag
ételfesték 10 csepp
eper 50 dkg
habtejszín 2 dl
tehéntúró 20 dkg
porcukor 3 ek
zselatinfix 1 csomag
víz 1 dl