Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres álomtorta egyszerűen

Epres álomtorta egyszerűen
Epres álomtorta egyszerűen
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam az első epret a boltban, és elkapott az ihlet. 

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta készítése

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, sárgájához hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és az ételszínezéket, kikeverjük.
  2. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót, és kemény habbá verjük. Összekeverjük ezt a két keveréket, hozzászitáljuk a sütőport és a lisztet, valamint a reszelt citrom héját.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütésen 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Krém készítése

  1. A pudingot a cukorral, tejjel megfőzzük, ha kihűlt, hozzáadjuk a felvert habtejszínt, amibe belekeverjük a zselatinfixet, aztán az apróra kockázott eperdarabokat (keveset hagyjunk a díszítésre).

Összeállítás

  1. Mikor kihűlt a piskóta, kettévágjuk, egy tálra helyezzük, az alsó lap tetejét megkenjük eperlekvárral. Ráhalmozzuk a krém felét. Rátesszük a piskóta tetejét, szintén megkenjük lekvárral, és az egész tortát bekenjük a maradék krémmel.
  2. A maradék epret félbevágjuk, és feldíszítjük vele a torta tetejét, majd leöntjük zselatinnal. Fél napra hűtőben dermesztjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 5 580
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Peti a "Kőműves"

Mióta szakács: 2019.04.15.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pudingos torta eperrel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

508
finomliszt 25 dkg
cukor 7 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 5 db
sütőpor 1 csomag
ételfesték 10 csepp
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
eperlekvár 4 ek
epres pudingpor 2 tasak
tej 7 dl
cukor 4 csapott ek
habtejszín 400 ml
eper 40 dkg
zselatinfix 2 csomag
lapzselatin 1 csomag