Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres babapiskótás torta

Epres babapiskótás torta
Epres babapiskótás torta
45 perc / előkészület: 35 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az epres charlotte néven is ismert édességet az egyik barátnőm születésnapjára készítettem el először. Mivel imádjuk az epret, hamar belopta magát a szívünkbe ez a dekoratív finomság.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Miután alaposan megmostuk az eperszemeket, csepegtessük le.
  2. A hulalát verjük kemény habbá.
  3. A pudingporokat 7 dl tejben, 4 csapott evőkanál cukorral főzzük meg.
  4. A maradék 1,5 dl tejet langyosítsuk fel, majd mártogassuk bele a babapiskóta egyik oldalát.
  5. Egy tortaformát rakjunk körbe a piskóták mártogatott részével kifelé, a maradék piskótát pedig helyezzük az aljára.
  6. Az eperszemeket vágjuk apróra, és adjuk a kihűlt puding és hulala keverékéhez.
  7. A babapiskóták belsejét töltsük ki a krémmel, majd helyezzük egy órára a hűtőszekrénybe.
  8. Végül borítsuk ki a formából, díszítésként színes szalagot és epret használjunk!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 985
elküldve: 2
receptkönyvben: 44
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ritti

Mióta szakács: 2012.11.20.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
receptverseny: Hulala receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

epres-tejszínes babapiskótás süti, epres-tejszínes torta sütés nélkül, epres-pudingos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

444
eper 50 dkg
babapiskóta 30 dkg
epres pudingpor 2 csomag
növényi habtejszín 5 dl
tej 8.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 4 csapott ek