Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-balzsamecetes sajttorta

Epres-balzsamecetes sajttorta
Epres-balzsamecetes sajttorta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Íme egy igazán könnyű kis desszert, csak hagyjatok időt a hűtésre. Egyszemélyes sajttortácskákat készítettem, ráadásul sütés nélkül, az egyik kedvenc gyümölcsömből, amit alig bírok kivárni minden tavasszal. Igen, eltaláltátok, ez az eper!!!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Előételt emlegettem, most elmondom, miért: Mert ha a krémet ugyanígy tejszínnel, de fele krémsajt, fele kecskesajttal készíted, természetesen cukor és vanília nélkül, akkor máris kész az előételed, főleg, ha egy levélke bazsalikommal díszíted. Mit szólsz?

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet egy zárható zacskóban törd össze egy lábos aljával, nyújtófával, kalapáccsal, vagy tedd aprítóba. Ízesítsd a reszelt citromhéjjal, egy csipet sóval és borssal, majd tedd félre.
  2. A zselatinlapokat áztasd be hideg vízbe, és felhasználásig tedd félre.
  3. A balzsamecetet közepesen magas lángon addig forrald, míg kb. a harmadára besűrűsödik, és fényes, szirupos nem lesz. Ez legalább 12-15 perc közepesen magas lángon, adj neki időt. Ezalatt a krémet is el tudod készíteni.
  4. Melegítsd a tejszínt gyöngyözésig, majd vedd le a tűzről, és add hozzá a beáztatott és jól kicsavart zselatinlapokat, és habverővel addig keverd, míg teljesen el nem olvad. Tedd félre hűlni.
  5. A krémsajtot a cukorral robotgéppel keverd krémesre, majd add hozzá a kihűlt tejszínt és a vaníliakivonatot, és folytasd a keverést addig, míg szinte habos nem lesz. Kanalazd szilikon muffinformába, ha nincs ilyened, akkor kiolajozott muffinformába. Mehet a hűtőbe, legalább 4 óra kell neki, Drágáim.
  6. És most jön az eper. Ha elkészült a balzsamecet, akkor a megtisztított eperrel tedd turmixba, és pürésítsd simára. Én nem szoktam édesíteni, jól megy az édes krémhez ez a pikáns szósz, de te megteheted, ha akarod.
  7. Tálaláskor borítsd ki a tortácskákat. Ágyazz meg a morzsával, óvatosan helyezd rá a tortát, majd csurgass rá a szószból. Díszítsd nyers eperszeletekkel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 014
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lakatos Márk

Mióta szakács: 2017.12.21.
24 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, Valentin-nap
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epertorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

687
keksz 15 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 csipet
bors 1 csipet
krémsajt 34 dkg
cukor 10 dkg
habtejszín 2 dl
vanília kivonat 1 ek
lapzselatin 6 db
eper 25 dkg
balzsamecet 2 dl