Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres banáncsónak

Epres banáncsónak
Epres banáncsónak
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor elkészült, és az anyukámmal elfogyasztottuk, cukrászdai teraszra képzeltük magunkat, ott lehet ilyesmit kapni.:))

hozzávalók / 4 adag

Személyenként:

  • 1 db banán
  • 3 gombóc eperhab
  • tejszínhab, folyékony csoki

Díszítéshez:

Az eperhabhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A banánt megpucoljuk, kettévágjuk, és egy ovális tálba tesszük.
  2. A közepébe teszünk 3 gombóc eperhabot: 1 kg epret megmosunk, a kezünkkel összetörjük, teszünk bele 20 dkg kristálycukrot, és géppel kb. 10 percig keverjük. Egyenként teszünk bele 4 db tojásfehérjét, és keményedésig keverjük, majd fagyasztjuk.
  3. A banán két oldalára tejszínhabot nyomunk, a tetejét folyékony csokival végigfolyatjuk.
  4. Szeletelt eperrel és citromfű levéllel díszítjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 975
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: fagyikehely
hasonló kategóriák: gyümölcsfagyi, sorbet, karamellfagyi, vaníliafagyi, házi fagyi, fagyitorta, parfé

egyéb elnevezések

eperhabbal töltött banán, eper fagyis banánhajó, epres banán split

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!