Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-bazsalikomos édes "pogácsák"

Epres-bazsalikomos édes "pogácsák"
Epres-bazsalikomos édes "pogácsák"
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eperszezon elegáns, angol kis tortácskái - kerti bulira vagy szülinapra is tökéletes vendégvárók, és a tésztát előre is megcsinálhatjuk. Recept a bonappetit alapján.

hozzávalók / 6 adag

A pogácsához

A töltelékhez

ajánlat

Más gyümölccsel is elkészíthető, de eperrel az igazi!

Szólj hozzá!

elkészítés

A pogácsához

  1. A lisztet a sütőport és a cukrot egy tálba szitáljuk, összekeverjük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott hideg vajat.
  2. Óvatos, gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, hogy morzsás állagú legyen. Ha kész, hozzáöntjük a tejszínt, és azzal is összedolgozzuk.
  3. Lisztezett deszkára tesszük, és 1,5 centi vastagra nyújtjuk. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a tetejét megkenjük a felvert tojással.
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 percig sütjük. Kivesszük, és rácson kihűtjük.

A töltelékhez

  1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk. A 2/3-át ( a kevésbé szép darabokat) kis kockára vágjuk. Hozzáadunk 2 ek cukrot, és egy kisebb lábosban, alacsony lángon 10 percig főzzük.
  2. Levesszük a tűzről, és kihűtjük. A maradék epreket elfelezzük (ha kisebbek, akkor félbe, ha nagyobbak, akkor negyedekbe). Rászórjuk az apróra tépkedett bazsalikomot, a maradék 2 kanál cukrot, és 10-15 percig állni hagyjuk, míg ereszt egy kis levet.
  3. A tejszínhabot kemény habbá verjük.
  4. A kihűlt pogácsákat félbe vágjuk, rákanalazunk az eperpüréből, rákanalazzuk a tejszínhabot, és ráteszünk 1-2 teáskanálnyi bazsalikomos epret. végül megkoronázzuk a pogácsák tetejével.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 644
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres mini torták, habos epres vajas süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

633
cukor 50 g
finomliszt 260 g
sütőpor 1 teáskanál
vaj 85 g
1 teáskanál
habtejszín 250 ml
tojás 1 db
eper 70 dkg
cukor 4 ek
bazsalikom 3 ek
habtejszín 300 ml