Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-bodzás likőr

Epres-bodzás likőr
Epres-bodzás likőr
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sűrűn elcsábulok Kaldeneker Antal receptjei láttán. Ez annyira egyszerű és olyan különleges, hogy ismét muszáj volt kipróbálnom.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Én kicsit több epret használtam, mint az eredeti receptben van, mert szerettem volna, ha jól kiérződik az íze, az eredeti recept egyébként fél marékkal használ belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vegyünk elő egy jól zárható, 1 literesnél nagyobb, széles szájú üveget. Az epreket tisztítsuk meg, vágjuk félbe. A bodzavirágokat nem szabad megmosni, de ügyeljünk rá, hogy ne legyenek rajta bogarak.
  2. Tegyük az üvegbe az epret, a bodzát és a kockacukrot, majd öntsük rá a vodkát. Hagyjuk érni legalább két hétig, állítsuk száraz, hűvös helyre.
  3. Ha az ízek összeértek, szűrjük le sűrű szűrőn, majd töltsük szép üvegekbe, akár néhány eperszemet is tehetünk bele a látvány kedvéért.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 438
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
fogás: ital
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Epres-bodzás vodkalikőr, gyümölcsös likőr

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

217
vodka 1 l
eper 20 dkg
bodzavirág 6 db
kockacukor 20 db