Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-bodzás túrótorta

Epres-bodzás túrótorta
Epres-bodzás túrótorta
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Leszedtem az epret, és nemrég csináltunk bodzaszörpöt, így kipróbáltam együtt.:)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Zselé

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóiból kerek tortaformában piskótát sütünk, majd hűlni hagyjuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
  4. Több részletben hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  5. Kerek tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!

Krém

  1. A túrót elkeverjük a joghurttal, vaníliás cukorral, porcukorral, joghurttal és a citrom héjával.
  2. Felverjük a habot, közben folyamatosan adjuk hozzá a habfixálót.
  3. Hozzákeverjük a túrós krémhez, majd az egészet a piskótára kenjük.
  4. Az epreket félbevágva a krémre rendezzük.

Zselé

  1. A cukrot kevés vízzel elkeverjük a zseléporral. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a bodzaszörpöt és a többi vizet, majd felforraljuk.
  2. Ha kihűlt, ráöntjük a torta tetejére, és hűtőbe rakjuk, amíg megdermed.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 736
elküldve: 2
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Adri*

Mióta szakács: 2014.05.17.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres túrótorta bodzás zselével, epres túrós torta bodzazselével, bodzás túrótorta eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

512
tojás 4 db
porcukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 1 csomag
tehéntúró 50 dkg
habtejszín 250 ml
joghurt 0.5 dl
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 10 dkg
habfixáló 1 csomag
eper 30 dkg
tortazselé 2 csomag
szörp 1 dl
víz 2 dl
porcukor 1 ek