Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres charlotte 3. - sütés nélkül

Epres charlotte 3. - sütés nélkül
Epres charlotte 3. - sütés nélkül
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük az epret, az én családomnak jöhet minden mennyiségben! Húsvétra készítettem el, de nem érkeztem felrakni
az oldalra. Viszont jó, hogy lefotóztam, mert negyed óra múlva már nem tehettem volna! Nagyon gyorsan elfogyott.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármikor elkészíthető, most viszont egy ideig itt lesz az eperszezon, és most mindezt friss gyümölcsből tehetjük!
Eperrajongóknak jó szívvel ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret csumázzuk, mossuk, lecsepegtetjük.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük.
  3. A pudingot a 7 dl tejben 4 ek cukorral megfőzzük.
  4. A 1,5 dl tejet a vaníliás cukorral meglangyosítjuk. A babapiskóta egyik oldalát belemártogatjuk. A mártott oldalával kifelé a formában körberakjuk. Ami kimarad, az aljára és a krémbe tördeljük.
  5. Az eperből 30 dkg-ot apróra vágunk, lazán a krémhez adjuk.
  6. A kihűlt puding és az eperhez annyi tejszínt keverünk, hogy a babapiskóták belsejét kitöltse. Maradjon a tejszínből a díszítéshez!
  7. Legalább egy órán át hűtjük.
  8. Majd lapos tányérra borítjuk. Rózsaszín széles szalaggal körbekötjük.
  9. Tetejét tejszínhabbal,eperrel és citromfű levélkével díszítjük.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 662
elküldve: 13
receptkönyvben: 433
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres-babapiskótás torta, epres-tejszínes torta sütés nélkül

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vakhernyo
vakhernyo Sun, 2015-05-24 09:58

Kedves Olaszné Anci! Nagyon guszta a tortád, de van egy butuska kérdésem: Kb. mekkora legyen a forma átmérője, hogy így nézzen ki, mint a te műved? Előre is köszi a választ!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2015-06-29 11:34

Kedves vakhernyo!
Elnézést kérek,ha elkéstem a válasszal. Nekem van egy közepes méretű kapcsos tortaformám én abban készítettem el. Nincs itthon jelenleg,sajnos a méretét így nem tudom.( A zsúrtorta formánál nagyobb) Üdv: Anci

Belvedere
Belvedere / Belvedere Fri, 2012-04-06 16:17

Jelentem, elkészítettem, bevittem. Kolléganőim nem tudtak várni az ebédszünetig, 11 órakor már nem volt belőle. A krém kicsit megrogyasztotta a babapiskótát, legközelebb több fixálót teszek. Mert ilyen kezdet után garantáltan lesz legközelebb. :) Köszönöm a receptet.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-04-06 16:42

Kedves Belvedere!
Nagyon örülök a sikerednek és gratulálok !
Számomra megtisztelő, hogy ezt a receptet választottad.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok ! Üdv: Anci

Belvedere
Belvedere / Belvedere Thu, 2012-04-05 17:32

Hát én ma megcsinálom és beviszem a kolléganőimnek "Húsvétra". Ha fele ilyen jól néz majd ki, mennybe megyek. Mindenképpen jelezek, hogy mit kaptam érte. :)

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama Tue, 2012-04-03 21:28

KEDVES OLASZNÉ ANCI!
AZT SZERETNÉM KÉRDEZNI,HOGY ELŐTTE VALÓ NAP HA ELKÉSZÍTEM,ÚGYIS JÓ??
MIKOR BORÍTSAM KI,1 ÓRA MÚLVA,VAGY CSAK AZNAP?NEM FOG BELERAGADNI AZ EDÉNYBE??
KÖSZÖNÖM

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-04-04 07:35

Kedves Nyékinyuszimama !
Ha előző nap készíted el , tökéletes !Még jobb, ha tálaláskor borítod ki, vagyis aznap !
Nem szabad, hogy beleragadjon az edénybe, de nem árt egy vékony pengéjű késsel
az oldalát körbenézegetni, ki kell,hogy jöjjön egészben, utána meg úgyis átkötöd
egy szép tavaszi színű szalaggal !Örülök, ha segítettem !
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok !Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-05-30 14:04

Kedves Éva-Anyócám !
Ügyes vagy, hogy elkészítetted ezt a habos finomságot és örülök,hogy ízlett. Biztos vagyok benne, hogy
jól is nézett ki. A férjed is szereti az édességet ? Az enyém csak azóta, amióta nem cigizik.
Minden jót neked ! Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-05-29 22:02

Kedves olaszneanci!
Ma megcsináltam, a gyerekeim, és a drága férjem legnagyobb örömére, mint gyereknapi csodás alkotást.
Ennyire csodás nem lett kinézetre, ez a Te kezednek már nagyon megy, gyakorlott vagy, hasonlított rá, jó volt,majd legközelebb szebb lesz, viszont finom lett, és elfogyott, mintha nem is lett volna a tálon:-)))))
Sok puszi érte:-))))
Szép holnapot kívánok!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2011-05-28 11:11

Kedves Deérné Mari !
Köszönöm a kedves szavaidat, nagyon örülök, hogy kedvet kaptál az elkészítéséhez.
Nálunk HMVásárhelyen is nagyon meleg van !
Most is készítettem egy epres finomságot, majd a napokban teszem fel és még egy kis idő még kimegy,de
szerintem megéri elkészíteni, mert nagyon könnyű és finom, igazi meleg napokra való !
Tudod: " Gyakorlat teszi a mestert " Sok sirert a konyhában ! Szeretettel üdvözöllek: Anci

Deérné Mari
Deérné Mari Fri, 2011-05-27 20:24

Kedves Olaszné Anci !
Ma megint valami csodát raktál fel. Holnap megcsinálom. Te biztos különleges képességekkel rendelkezel, mert pont délután gondoltam rá, hogy kellene valamit süti, de olyan nagyon meleg van, (Esztergom, 30 fok) hogy nem igazán volt kedvem a sütőt bekapcsolni. És ez valami csodálatos, hogy sütés nélkül is lehet finomat enni.(Lehet, hogy ez csak nekem újdonság, de én még nem vagyok egy gyakorlott sütögető). Holnap beszámolok az eredményről. Mégegyszer hálás köszönet a receptért. Üdövözlettel jó hétvégét kívánok.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-05-27 15:36

Kedves Éva-Anyóca !
Aranyos vagy, köszi szépen ! Ma valami túrós-epres-tejszines akármit készítettem !
Ha ízlik nekünk meg a " szomszédoknak ", akkor felrakom az oldalra.
Azt hiszem az eper után a cseresznyével foglalkozom, szépen, lassan érik.
Most nem esik, de nem akarom elkiabálni ! Neked meg szép estét kívánok szeretettel : Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-05-27 08:46

Kedves olaszneanci!
Ez egész egyszerűen felséges látvány:-)))
Még jó , hogy ide vitorláztam az oldaladra, mert nem láttam, hogy mikor került fel ez a csoda :-)))
Nem baj, most már megvan:-)))))) És nem engedem el, elmentettem:-))
Nagyon szép napot kívánok!
Remélem, már nem esik felétek délutánonként:-))
Éva-Anyóca

629
babapiskóta 30 dkg
tej 8.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
epres pudingpor 2 tasak
cukor 4 ek
eper 50 dkg
habtejszín 5 dl
habfixáló 1 csomag
citromfű 1 teáskanál