Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres charlotte ahogy Norasz készíti

Epres charlotte ahogy Norasz készíti
Epres charlotte ahogy Norasz készíti
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy sikert aratott születésnapi torta, amihez egy epres charlotte alapreceptet használtam, kicsit felturbózva. :) Mivel két lány egyidejű szülinapjára készült, nagy társaság igényeihez igazodva, ezért jóval több krém, és magasabb piskóta kellett. Kisebb formához elegendő 6 tojásos piskóta és fele annyi krém is!

A 8 tojásos piskóta sütési idejével kicsit meggyűlt a bajom, mert türelmetlenségemnek hála, majdnem nyers maradt. Nem is gondoltam volna, hogy ennyivel több időt igényel. Ennek ellenére csak ajánlani tudom, pikkpakk elfogyott! :)

Még valami! A charlotte torták tökéletesen alkalmasak arra, hogy kiéljük dekorációs hajlamainkat, és kreatívak legyünk! Én eredetileg nem babapiskótával képzeltem el, hanem ostyarúddal, de hát aki az utolsó pillanatban szalad le a kisboltba vásárolni, az ne legyen nagy igényű! Mindenesetre biztos, hogy még elkészítem úgy is! Végül, de nem utolsó sorban mindenképpen díszítsük szaténszalaggal, mert tündéri a végeredmény. :)

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a fahéjat. Összedolgozzuk.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és két részletben adjuk hozzá a masszához. Az első felét bátrabban, a másik felét viszont óvatosan, laza mozdulatokkal dolgozzuk bele, nehogy összetörjük.
  3. Sütőpapírral bélelt formába töltjük (én nagy méretű formát használtam), és 180 °C-on kb. 40 perc alatt megsütjük. A sütési idő sütőfüggő, tűpróba szükséges. A kész tortalapot félretesszük hűlni.
  4. Elkészítjük a krémet: a zselatint kb. 1 dl vízzel felmelegítjük (nem forraljuk), és langyosra hűtjük. Az eper egyik felét villával összetörjük, és összekeverjük a mascarponéval és a porcukorral. Beleöntjük a zselatint is. A tejszínt a habfixálóval felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponés krémhez. Végül hozzáadjuk az eper másik felét is durvára vágva.
  5. A tortalap széléből kb. 2 cm-t levágunk (ez azért szükséges, hogy a formát körbe tudjuk rakni a babapiskótával). A babapiskóták belső oldalát gyümölcslébe (bármilyen) mártjuk és körberakjuk velük a kapcsos tortaformát. A kettévágott piskóta alját visszatesszük a formába, megtöltjük ezzel az isteni krémmel, majd rátesszük a másik lapot is. A tetejére is hagyunk a krémből, majd eperrel, tortazselével, vagy csokoládéval díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 503
elküldve: 6
receptkönyvben: 62
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Norasz

Mióta szakács: 2013.01.20.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

az igazi "Lányos" torta, epres charlotte, babapiskótás-epres torta, epertorta babapiskótával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

779
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 1 csomag
fahéj 1 kávéskanál
eper 300 g
mascarpone 500 g
zselatin 20 g
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
porcukor 150 g
víz 1 dl
babapiskóta 400 g
tortazselé 1 csomag