Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres charlotte Boszi konyhájából

Epres charlotte Boszi konyhájából
Epres charlotte Boszi konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagylányomnak a szülinapjára készült. A képen látható, hogy nem piros a lekvár, vagyis nekem sárgabaracklekvárom volt most, de piros lekvárral szebben néz ki. A tetején nemcsak eper van, mert az kevés volt, így ribizli és meggy is látható a tetején. Ez a mennyiség nekem egy kb. 23 cm átmérőjű és kb. 9 cm magas tálban pont jól elfért. Én Hulala tejszínt használtam, ami édesítve van, így figyelni kell az édesítéssel. Kóstolni kell!

Nem szabad nagyon megsütni a piskótát, mert ha kiszárad törik. Figyelni kell!

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Bármikor, ha valaki szereti a tejszínes-krémes sütiket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Egy nagy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral.
  3. A tojásfehérjét elkezdjük felverni a sóval és a citromlével, majd ha már jó kemény, mehet bele a cukor.
  4. Ha a cukor már nem serceg, egyenként belekeverjük a tojássárgát, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet, amit fakanállal vagy nagyon lassan kézi robotgéppel óvatosan eldolgozunk.
  5. A sütőpapíros tepsiben vékonyan elsimítjuk, és a sütőben 10-15 percig sütjük.
  6. Ha elkészült, kiborítjuk a tepsiből, és lehúzzuk a sütőpapírt. Ha már langyos, szorosan belecsavarjuk egy konyharuhába.
  7. Ha már kihűlt, kitekerjük a konyharuhából, és megkenjük az eperlekvárral, majd nagyon szorosan újra feltekerjük. Beletekerjük a konyharuhába addig, amíg előkészítjük a további fázist.
  8. Elkészítjük a krémet: a hideg tejszínt a habfixálóval elkezdjük felverni, majd közben a használati utasításnak megfelelően beletesszük a zselatinfixet. Belekeverjük a porcukrot és a gyümölcsöt. Ha fagyos a gyümölcs, úgy mehet bele.
  9. Az egész masszát gyors mozdulatokkal átforgatjuk, és félretesszük.
  10. Egy megfelelő méretű tálat előveszünk, és a félujjnyira szeletelt piskótalapokkal kibéleljük, majd a krémet a bélelt piskótaformába öntjük.
  11. A még kimaradt piskótával beborítjuk az egészet, lefóliázzuk, és mehet a hűtőbe. Min. 2-3 órára, de jobb ha egy éjszakát hűl.
  12. Másnap kiborítjuk a formából, a tejszínhabbal és a gyümölccsel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x39 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 267
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Charlotte torta, tejszínes-epres charlotte, lekváros piskótatekercs torta eperrel és tejszínnel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

700
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 kávéskanál
1 csipet
citromlé 3 csepp
eperlekvár 25 dkg
habtejszín 5 dl
habfixáló 2 csomag
porcukor 15 dkg
eper 25 dkg
zselatinfix 1 csomag
habtejszín 1 dl
eper 10 dkg