Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres charlotte-torta Júlia konyhájából

Epres charlotte-torta Júlia konyhájából
Epres charlotte-torta Júlia konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehet, hogy érdemes valamilyen krémet pakolni bele, én ezt a lépést kihagytam, de a piskóta így is nagyon finom és omlós volt, semmiképpen sem volt száraz.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A eperszószhoz

  • 300 g eper (friss)
  • 100 g cukor (lehet több, ízlés szerint)

A bevonáshoz, díszítéshez

A tortaforma kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, kilisztezünk.
  2. A cukrot a vajjal habosra keverjük, és egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a vaníliát.
  3. A sütőport elkeverjük a lisztben, és felváltva a tejjel a krémes tésztához adjuk mindkettőt. 
  4. Ha a tészta már sima, az előkészített tortaformába öntjük, és 30-40 perc alatt, vagy amíg el nem készül (tűpróba) sütjük, majd félretesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Ez alatt az epret kicsumázzuk, megmossuk, és felszeleteljük. Egy edényben elkezdjük melegíteni egy kevés cukorral. Akkor lesz jó, ha kicsit besűrűsödik. Hagyjuk hűlni. 
  6. Felverjük a tejszínt, és az egész tortát beborítjuk vele, majd az oldalát (nálam elég volt) félbevágott babapiskótával díszítjük. Az eperszósszal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 423
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes piskótatorta, epertorta piskóta alappal, epres tejszíntorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

596
cukor 205 g
vaj 115 g
tojás 2 db
vaníliaaroma 2 teáskanál
finomliszt 190 g
sütőpor 2 tk
tej 120 ml
eper 300 g
cukor 100 g
habtejszín 3 dl
babapiskóta 200 g
eper 3 g
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál