Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres cheesecake

Epres cheesecake
Epres cheesecake
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már egy hete azzal rágja a család a fülem, hogy mikor lesz már megint sajttorta. Szerencsére ez egy hálás sütemény, amelyet kedvünkre formálhatunk, alakíthatunk, ízesíthetünk és bármilyen gyümölccsel nagyon finom.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Szezonnak megfelelően készíthetjük más gyümölcsből is. Áfonyával, barackkal, cseresznyével és málnával például tapasztalatból tudom, hogy nagyon finom. Érdemes kísérletezni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált kekszet keverjük össze a barna cukorral és az olvasztott vajjal. Kb. 20 cm átmérőjű, szétszedhető tortaforma aljába nyomkodjuk bele egyenletesen a keveréket.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  3. Keverjük simára a túrót, és adjuk hozzá keverés közben a többi hozzávalót. Töltsük a tésztalapra és süssük 40-45 percig. 
  4. Mielőtt kiszednénk a formából, fél órát hagyjuk hűlni! (Még jobb, ha a sütőben hagyjuk kihűlni).
  5. Az epreket megmossuk, felszeleteljük és kirakjuk a torta tetejét vele. Meghintjük egy kevés szeletelt mandulával.
  6. Tálaláskor eperszörppel, vagy folyékony állagú eperlekvárral locsoljuk meg.


 

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 33 170
elküldve: 27
receptkönyvben: 585
elkészítve: 24/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres sajttorta, amerikai sajttorta eperrel, epres sajttorta mandulával

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bettina_Jaina
Bettina_Jaina Mon, 2016-07-18 13:08

Nagyon jó ez a recept. Kicsit a saját ízlésemre szabtam, málnával készítettem el, mascarponéval és 2-3x ennyi túróval, mindig siker. Köszönöm, hogy megosztottad!

Lukovich
Lukovich Fri, 2015-07-10 15:43

Szia!

Krémsajt helyett mascarponét használtam, mindnehol fele annyi cukrot, tésztához nekem kell tej, és a krémbe nem rakok lisztet. Sőt, úgy is készítettem, ha tészta fele kekszmorzsa fele zabkorpa. És nagyon finom, állandóan csak ezt kérik tőlem. Bármilyen gyümölccsel jó szerintem. köszi a receptet :)

juliannasara
juliannasara Mon, 2012-10-22 19:36

Szia! Elkészítettem a tortát egyik barátnőm szülinapjára, és elsöprő sikert aratott. :) Nagyon köszönöm a receptet, biztos, hogy még jó párszor az étlapra kerül nálunk. :)

rox
rox Sat, 2012-10-20 10:14

szia !

mekkora a csésze űrtartalma?mert így bele sem merek kezdeni. :(

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2012-10-20 10:36

Szia!
A csésze, amit a recept elkészítéséhez használtam, 2,5 dl-es. Remélem még időben tudtam segíteni. Sok sikert az elkészítéshez és majd meséld el, hogy sikerült. Szép hétvégét! Na ezt süsd ki!

533
kekszmorzsa 1.5 bögre
barna cukor 3 ek
vaj 110 g
tehéntúró 15 dkg
krémsajt 500 g
barna cukor 1 bögre
finomliszt 2 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
tej 62 ml
eper 20 dkg