Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-csokis kocka

Epres-csokis kocka
Epres-csokis kocka
90 perc / előkészület: 45 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a süteményt Lajos Mari anyák napjára ajánlotta a Nők lapja áprilisi számában. A férjem születésnapjára bográcsost készítettünk, gondoltam, némi változtatással elkészítem ezt a sütit, úgyis sokan leszünk. Nagyon kiadós, 36 szelet lett belőle.
Ha sokaljátok egyszerre, megfelezhetitek, de nagyobb társaság fogadásánál ha mégis a fenti anyagmennyiséggel dolgoztok,
nem fog maradni belőle!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A diszítéshez

ajánlat

Bolti eperrel készítettem, ami egy kicsit még savanykás volt. Szabadföldivel az igazi!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valóknál a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Beletesszük a cukrot és a tojássárgát, továbbkeverjük.
  2. Összekeverjük a lisztet a sütőporral és a szitált kakaóval. Lazán beleforgatjuk a masszába. Hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, és belecsorgatjuk a vajat.
  3. Sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. A krémhez az apróra tört babapiskótát meglocsoljuk a brandy-vel.
  5. A tejet a pudingporral és a cukorral megfőzzük.
  6. Az epret megtisztítjuk, 9 szemet félreteszünk a díszítéshez.
  7. A margarint a porcukorral habosra keverjük.
  8. A tejszínt a habfixálóval keményre verjük.
  9. A zselatint a vízben felolvasztjuk.
  10. Közben a tésztánk kihűlt, vízszintesen kettévágjuk. A vágott felületüket nem túl vastagon eperlekvárral megkenjük.
  11. Az eperpudingot egy nagyobb tálba kaparjuk. A 9 szemen kívül maradt eperszemeket apróra vágva a pudingba szórjuk. Beletesszük a 2 ek eperlekvárt, a vajkrémet, a darabolt csokoládét. Robotgéppel jól összekeverjük.
  12. Lazán beleforgatjuk a babapiskótát, a 3 dl felvert tejszínt. 1 dl marad díszíteni!
  13. Ízlés szerint a zselatint is beleforgatjuk, de nem muszáj mindet.
  14. Az egyik eperlekváros lapra rásimítjuk a krémet. A másik lapot a lekvárral kent részével lefelé ráborítjuk. Óvatosan megnyomkodjuk, majd kakaóval megszitáljuk
  15. Késsel megvonalazzuk a későbbi szeletelés helyén.
  16. Minden kocka közepére, csillagcsővel tejszínhab-rózsákat teszünk.
  17. A félretett eperszemeket negyedeljük, és a negyedeket a habrózsák közepébe nyomkodjuk.


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x28 cm
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 427
elküldve: 1
receptkönyvben: 100
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

krémes epres szelet csokival, kakaós-epres sütemény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-05-19 21:28

Kedves Évám !
Most írtam neked az email címedre. Köszönöm, aranyos vagy. Próbáld ki, ez a változat hogy ízlik !
Jó éjt és szép napsütést neked is. Puszi: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-05-19 20:45

Kedves olaszneanci!
Szerintem külsőleg nagyon guszta, belsőleg meg tutira finom.:-))
Biztos jó lehet és finom a mascarponeval, na de ha nem mindig és mindenkinek van otthon olyanja, akkor is fel lehet találni magát az ember lányának, lássuk a Te példádat.:-)))
A fiad is azt mondta , finom, akkor biztosan jó:-))
Jó éjszakát, és szép napos holnapot kívánok!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-05-19 20:40

Kedves joss71 !
Nem csak jól néz ki, finom is. Én is meglepődtem a krém sokféleségén és kikértem a fiam véleményét, mert ő is cukrász. Ő is furcsának találta, de biztatott, hogy próbáljam ki és a végeredmény tetszett neki.
Az eredeti recept szerint az eper puding helyett 25 dkg mascarponét használtak, de nekem nem volt itthon.
Így készült el ez a saját változat. Azért örülök, hogy küllemre tetszik neked.
Szeretettel üdvözöllek: Olaszné Anci

joss71
joss71 / joss71 Thu, 2011-05-19 18:07

Nagyon jól néz ki ez a süti.Bár a cukrász végzettségemmel kicsit furcsállom a krémet:puding,margarin,csoki,tejszín,egy krém legyen vagy tejszínes,vagy vajas,na de együtt a kettő...

869
tojás 12 db
cukor 12 ek
finomliszt 12 evőkanál
sütőpor 1 csomag
vaj 3 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
cukrozatlan kakaópor 2 ek
eperlekvár 3 ek
babapiskóta 20 dkg
brandy 0.5 dl
étcsokoládé 12 dkg
tej 6 dl
epres pudingpor 2 csomag
cukor 5 ek
eper 50 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 15 dkg
habtejszín 3 dl
habfixáló 1 csomag
zselatin 10 g
víz 0.5 dl
eperlekvár 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
eper 10 dkg
habtejszín 1 dl