Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-csokis panna cotta pite

Epres-csokis panna cotta pite
Epres-csokis panna cotta pite
55 perc / előkészület: 35 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismerős a következő szituáció ??? "Meglátni-> megszeretni -> megszerezni :)" Pontosan így zajlott le a legújabb szerzeményem megvétele. Nem mintha nem lenne már elég sütiforma itthon.., de pontosan ilyen kis csinos tarte formák hiányoztak még :-) Persze különleges formákhoz egyedi recept jár :-) Így készültek el ezek a kis csokis panna cottával töltött epres piték.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A panna cotta habhoz

Az eperhez és a díszítéshez

ajánlat

A receptben megadott mennyiségek 4 db ilyen kisebb formához, vagy 1 db nagyobb normál méretű piteformához elegendőek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pitetészta összetevőiből egynemű tésztát gyúrunk, és 20 percre a hűtőbe rakjuk, hogy a nyújtása később egyszerű legyen, és ne ragadjon.
  2. A 4 db formát időközben vajazzuk ki.
  3. Az epreket mossuk meg, 4 kivételével vágjuk kockára. Csavarjunk rá egy citrom levét, és szórjuk meg 3 ek cukorral.
  4. A csokit gőz fölött olvasszuk fel, a 4 egész epret forgassuk bele, tegyük őket sütőpapírra, és hűtőben hagyjuk megszáradni. A maradék olvasztott csokit tegyük kicsit félre.
  5. A kissé áthűlt tésztát liszten kinyújtjuk, 4 db kört kiszúrunk, egyenletesen a formák mélyedéseibe nyomkodjuk. Villával több helyen megszurkáljuk. Mindegyikbe kisebb kör alakú alufóliát teszünk, és száraz babbal, lencsével megtöltjük.
  6. 15 percig "vakon" sütjük, hagyjuk kihűlni, és óvatosan a formákból kivesszük. Ha kihűltek, a félretett olvasztott csokiból teszünk mindegyikbe 1-1 evőkanállal, és megtöltjük citromos cukrozott eperrel.
  7. Utolsó lépésként elkészítjük a panna cotta habot: a tejet a cukorral felforraljuk, hagyjuk kissé hűlni. A zselatinport 60 ml hideg vízzel elkeverjük, megvárjuk, míg megduzzad, majd lassú kevergetés közben feloldjuk a még meleg tejben.
  8. A tej zselésebb jellegét csak 20 perc múlva éri el, ha sietni akarunk, állítsuk bele az edényt hideg vízbe. Ha zselésedik a tej, verjük a tejszínt habbá, és adjuk óvatosan a tejzseléhez.
  9. Ezt a panna cotta habot osszuk el a 4 pitén, és tálalás előtt legalább 3 óra hosszáig hűtsük jól át.
  10. Tálaláskor pisztáciával megszórva, félbevágott csokis eprekkel dekoráljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 726
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

panna cotta habos pite, epres-csokis pite, csokis pite eperrel és panna cotta habbal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Wed, 2013-03-13 12:59

Szia!
Én is éppen így jártam ezekkel a kis tarte formákkal.:) Pár napja láttam meg őket és jöttek is velem haza. :) Így legalább ki is tudom próbálni ezt a szuper recit! :) Kösziii
Üdv:Bea

receptlounge
szanten / receptlounge Wed, 2013-03-13 22:02

Szia Bea, de jó, hogy van aki még hasonló cipőben jár :-) Nagyon finom a recept. Annyi a tippem, hogy ha esetleg a puhább tarte tésztákat szereted, tehetsz a tésztába egy negyed sütőport. Mi az eredeti kekszes ropogósat szeretjük ezért maradt az eredeti francia tarte recept. Remélem ízleni fog :-) Üdv szanten

888
finomliszt 170 g
cukrozatlan kakaópor 30 g
vaj 100 g
tojás 1 db
1 csipet
vaj 1 ek
tej 3 dl
cukor 2 ek
habtejszín 250 g
zselatin 20 g
eper 500 g
citromlé 1 citromból nyert
cukor 3 ek
étcsokoládé 100 g
pisztácia 2 dkg