Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-csokis torta

Epres-csokis torta
Epres-csokis torta
140 perc / előkészület: 60 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kislányom, Annácska első születésnapjára készítettem ezt a tortát. Hát nagyon tetszett neki, meg is tapicskolta, meg hát a vendégek is el voltak ájulva, annyira tetszett nekik!

hozzávalók / 10 adag

A piskótához (2 darab piskóta kell, tehát ez az adag kétszer)

Az epres krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot, a vaníliás cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, és azzal is kikeverjük.
  2. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A cukros masszához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd jól összedolgozzuk.
  3. Beleforgatjuk a habot, és simára keverjük.
  4. Egy kerek sütőformát kivajazunk és kilisztezünk, majd kb. 40 perc alatt megsütjük. ( tűpróba!)
  5. Majd a második piskótát is ugyanígy elkészítjük, csak azt egy kocka alakú sütőformában sütjük meg.
  6. Elkészítjük a krémeket.
  7. Epres: a tejszínt kemény habbá felverjük, majd az előzőleg összeturmixolt konzerv epret és annak levét is beleöntjük. Jól összekeverjük.
  8. Hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliás cukrot, az aromát és a cukrot, és jól kikeverjük az egészet.
  9. Majd legvégül a zselatinfixet hozzáadjuk, és szétdolgozzuk benne.
  10. A kerek alakú piskótát rárakjuk a kocka piskótára, és ha túl nagy rá, akkor a széléből körbevágjuk.
  11. A kerek piskótát 3 lapra vágjuk, és megkenjük mindegyik lapot a krémmel, majd a tetejét is.
  12. Megcsináljuk a csokikrémet: A tejszínt felverjük kemény habbá, majd a kakaóport hozzáadjuk, és eldolgozzuk benne.
  13. A csokit a vajjal felolvasztjuk , majd beleöntjük ezt is a tejszínhabba, meg a cukrot is, és ismét kikavarjuk.
  14. Legvégül a zselatinfixet hozzáadjuk, és kikeverjük vele.
  15. A kocka alakú piskótát is 3 részre vágjuk, mindegyik részt megkenjük a csokiskrémmel és a tetejét is.
  16. Külön-külön a hűtőbe tesszük kb. 3 órát.
  17. Amikor kivesszük, akkor egybe rakjuk az egészet, majd ráhelyezzük az ostyát, és feldíszítjük ízlés szerint az eperrel és a cukorkákkal, gyertyával és táblával. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24x24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 269
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

anna tortája, krémes piskótatorta, epres és csokis krémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1325
vaj 40 dkg
cukor 40 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 8 db
1.5 csipet
finomliszt 40 dkg
sütőpor 2 csomag
eper 400 g
növényi habtejszín 0.5 l
mascarpone 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliaaroma 1 kávéskanál
zselatinfix 2 csomag
cukor 20 dkg
növényi habtejszín 0.5 l
cukrozatlan kakaópor 4 ek
vaj 2 ek
csokoládé 10 dkg
cukor 10 dkg
zselatinfix 2 csomag
eper 20 dkg
színes cukorka 1 ek
fehér tortadara 1 ek
cukorgyöngy 1 ek
ostyalap 4 db
marcipán 10 dkg