Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres fehér csokoládé krém

Epres fehér csokoládé krém
Epres fehér csokoládé krém
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valamivel kalóriaszegényebben szeretnénk elkészíteni, helyettesítsük a tejszín felét 2 tojásfehérjével, amit kemény habbá verünk, és a legvégén a krémhez keverjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megpucoljuk, mossuk és lecsepegtetjük.
  2. 300 g epret a cukorral és a cointreau-val pürésítjük. A maradék epret apró kockákra vágjuk, majd az eperpüréhez keverjük.
  3. A csokoládét 60 ml tejszínnel forró vízfürdőben felolvasztjuk, hozzákeverjük a kikapart vaníliat és hűlni hagyjuk.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a kihűlt csokoládéhoz keverjük.
  5. A krémet az eperrel poharakba rétegezzük, és friss mentalevéllel díszítjük.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 697
elküldve: 5
receptkönyvben: 79
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1963 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fehér csokis krém eperrel, eperkrém fehér csokival, csokis eperkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

722
eper 450 g
cukor 50 g
cointreau 1 ek
fehér csokoládé 200 g
habtejszín 500 ml
vanília 1 db