Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres francia palacsinta

Epres francia palacsinta
Epres francia palacsinta
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mint minden évben, idén is nagyon vártam már az eperszezont. Isteni epres recepteket olvastam, aztán valahogy sosem jutott el odáig egyik adag gyümölcs sem, hogy bármi készülhessen belőle... :) Július elején egy reggel úgy keltem fel, hogy koronázzuk meg az év utolsó eperevését valamivel, valami édes villásreggelivel, ami gyors is, finom is, epres is. Tényleg nagyon könnyű elkészíteni, ráadásul szerintem a francia palacsinta finomabb is, mint a sima palacsinta.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A hozzávalókból kb. 4 palacsinta jön ki, ami 2 főnek elég egy könnyű reggelihez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat, a vajat és a sót alaposan összekeverjük.
  2. Lassan hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Ha túl hígnak vagy sűrűnek találnánk a masszát, akkor ezek mennyiségével lehet korrigálni.
  3. A tojásfehérjéket habbá verjük, és finoman beleforgatjuk a tésztába. 
  4. A normális palacsintához hasonlóan kevés olajon megsütjük a palacsintákat, de csak az egyik felüket! 
  5. Az első palacsintát sült oldalával lefelé tálba tesszük, rárakunk egy réteg megmosott, megtisztított, feldarabolt epret, megszórjuk egy kevés porcukorral, a következő palacsintát rátesszük. Erre is még egy réteg eper, cukor, palacsinta...
  6. A legtetejét megszórjuk még egy kevés cukorral, díszítjük.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 897
elküldve: 5
receptkönyvben: 361
elkészítve: 3/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Erisz

Mióta szakács: 2011.06.22.
2 recept

receptjellemzők

konyha: francia
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

francia rakott palacsinta, epres palacsinta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ditke62
Ditke62 Mon, 2018-01-01 16:19

Nekem nem sikerült ilyen szépre, a tészta állaga sem hasonlított a palacsinta tésztára, gondolom a vaj miatt lehetett... sütés közben nagyon törékeny volt. A gyerekeimnek ízlett, nekem túl zsíros volt. Lehet, hogy csak én bénáztam el, bár a receptet pontosan követtem.

moncsicsi83
moncsicsi83 Tue, 2013-03-12 16:23

De jól néz ki, és hamarosan eperszezon :)
Nem fog érződni rajta, hogy csak az egyik fele van megsütve a palacsintának?

kisQkta
kisQkta Sat, 2011-07-30 16:13

húú de jól néz ki, kár hogy már nincs eper:( :D
azért megy a kedvencek közé :)

368
tej 1.5 dl
tojás 2 db
finomliszt 5 dkg
vaj 2 dkg
1 csipet
eper 30 dkg
porcukor 1 ek
napraforgó olaj 2 teáskanál