Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres gazpacho

Epres gazpacho
Epres gazpacho
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kellemes üdítő nyári leves, melyben az eper gyümölcsössége tovább fokozza a frissítő hatást. 2-3 órás hűtést igényel, amely alatt szépen összeérnek az ízek.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édes, gyümölcsös ízű eperből 4-6 szép szemet tegyünk félre, a többit mossuk meg, vágjuk le a zöldjét és aprítsuk fel.
  2. Mossuk meg a paprikákat, vágjuk ki a csumáját, távolítsuk el a magjait és aprítsuk fel. Az uborkát hámozzuk meg, kaparjuk ki a magjait, majd szintén vágjuk kis darabokra. A fokhagymát kissé aprítsuk fel, a kenyeret héjjal együtt vágjuk kis kockákra.
  3. Tegyünk mindent egy nagy edénybe (mixerbe, akinek belefér), öntsünk rá 100ml finom, enyhe olivaolajat és 50ml jó minőségű balzsamecetet. Egy csipet sóval fűszerezve aprítsuk a botmixerrel vagy a mixerrel finom péppé. Ezután kb. 2-3 órára tegyük a hűtőbe, hogy szépen összeérjenek az ízek.
  4. A hűtés után kenjük át a masszát egy nagyon finom szűrőn, s távolítsuk el a szűrőben maradt epermagokat és paprikahéjdarabokat. Ízesítsük a leszűrt levest sóval és frissen őrölt feketeborssal. Vágjuk kis kockákra az epret, a mentaleveleket pedig vékony csíkokra. Utóbbiakkal díszítsük a tányérokba kiszedett epres gazpachot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 16 563
elküldve: 1
receptkönyvben: 86
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Beatbull

Mióta szakács: 2008.07.04.
6 recept

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
kalória: magas
fogás: leves

egyéb elnevezések

Gazpacho eperrel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Beatbull
Beatbull / Beatbull Wed, 2008-07-09 08:18

Izgalmas is ;) Meglepően jól harmonizálnak benne az ízek. Csak az ecet ne legyen túl maró.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-07-08 12:34

Nagyon izgalmasan hangzik!

758
eper 600 g
kígyóuborka 1 db
piros kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 0.5 db
fokhagyma 1 gerezd
bagett 10 dkg
olívaolaj 100 ml
balzsamecet 50 ml
menta 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint