Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres gyümölcstorta 4.

Epres gyümölcstorta 4.
Epres gyümölcstorta 4.
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találnom kellett egy süteményt, amit a tejérzékeny ismerősöm is ehet. Ételszínezőt pedig csak azért tettem bele, hogy kicsit feldobjam a süti kinézetét.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A pudingos krémhez

A zseléhez

A díszítéshez

  • 15 dkg eper (ízlés szerint)

ajánlat

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető a süti, télen banánnal és kivivel szoktam készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral habosra felverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és óvatosan beleforgatjuk. Ezután hozzáadjuk az olvasztott, de már kihűlt vajat és az ételszínezéket. A színezék elhagyható, de így mutatósabb a süti.
  2. A tésztát kivajazott és lisztezett formába öntjük, majd megsütjük.
  3. A pudinghoz a hozzávalókat összekeverjük, megfőzzük, majd a kihűlt tortalapra simítjuk.
  4. A már korábban megmosott epreket elrendezgetjük a pudingon, lehetőleg addig, amíg még a puding nem hűlt ki teljesen, mert akkor kicsit beletapad a gyümölcs, és nem csúszik le róla, ha felszeleteljük.
  5. A tortazseléhez a hozzávalókat összekeverjük, a tasakon leírtak szerint felfőzzük, majd ha kellőképpen meghűlt, akkor a kész tortára simítjuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 703
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcstorta tejérzékenyeknek is, epres piskótatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

debmo
Debmo / debmo Sat, 2011-05-14 10:50

Köszönöm szépen Éva-Anyóca. Szoktam nézegetni a te receptjeidet és mit mondjak:) piskóta vagyok melletted. Ezért is jól esett a hozzászólásod. Még egyszer köszi és neked is szép hétvégét.

375
tojás 4 db
cukor 18 dkg
finomliszt 14 dkg
vaj 5 dkg
ételfesték 2 kávéskanál
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 10 dkg
tej 5 dl
tortazselé 1 csomag
cukor 6 dkg
víz 3.5 dl
eper 15 dkg