Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-habcsókos pite

Epres-habcsókos pite
Epres-habcsókos pite
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a Meglepetés - konyha & rejtvény magazin egyik kiadványában láttam meg és úgy gondoltam, finom lehet, ezért el is készítettem.

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felkockázzuk, és hozzákeverjük a porcukrot illetve a tojássárgákat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól elkeverjük a kézi mixerrel. Ezáltal egy morzsás állagú keveréket kapunk, amit kézzel összegyúrunk (nem szabad túl sokáig, mert a tészta túlmelegedhet).
  2. Az elkészült tésztát két órára a hűtőbe tesszük, majd a tésztát kinyújtjuk, és piteformába helyezzük. Újabb 30 percre betesszük a hűtőbe.
  3. Felszeleteljük az epret, és ráhalmozzuk a pitére.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük körülbelül 15 percre.
  5. A tojásfehérjéket kissé felverjük (de ne teljesen keményre), majd adagonként keverjük hozzá a porcukrot, hogy egy szép, fényes állagú masszát kapjuk.
  6. A pitét kivesszük a sütőből, habzsák segítségével rányomjuk a tojásfehérjés masszát, és újabb 15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a hab kissé megpirul a tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 760
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

hpcz95

Mióta szakács: 2016.06.09.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres pite, habos epres

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

825
vaj 15 dkg
tojássárgája 3 db
finomliszt 30 dkg
1 csipet
porcukor 5 dkg
eper 35 dkg
tojásfehérje 3 db
porcukor 15 dkg