Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres jégkrémszelet

Epres jégkrémszelet
Epres jégkrémszelet
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kánikula idején nincs is jobb egy saját magunk készített, finom jégkrémszeletnél. A vékony kekszes alap, a krémsajtos eperkrémmel pedig egyszerűen abbahagyhatatlan.

hozzávalók / 6 adag

Jégkrém

Kekszes alap

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle kekszet (Győri Édes és kakaós) tegyük bele egy tálba, majd kézzel morzsoljuk össze úgy, hogy jó morzsalékos legyen (ízlés szerint aprítógéppel is felapríthatjuk).
  2. A margarint (v. vajat) olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a morzsalékos kekszhez, és keverjük alaposan össze.
  3. Egy 20x30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral (v. folpack fóliával) úgy, hogy túllógjon a széleken, majd öntsük bele, és lapogassuk el egyenletesen a margarinnal összekevert kekszet. Ezután tegyük be a hűtőbe addig, míg az epres krémet elkészítjük.
  4. Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután egy szitán szűrjük át, hogy a magok ne kerüljenek bele, és szép selymes legyen.
  5. A tejszínt és a fehér csokoládét gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett olvasszuk össze, majd vegyük le a gőzfürdőről, és tegyük félre, hogy kihűljön.
  6. A jégkrémet (vanília fagylalt) vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk kicsit meglágyulni (annyi idő elegendő lesz, ameddig a többi hozzávalót robotgéppel összekeverjük).
  7. A mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd robotgéppel keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a pépesített epret, majd a felolvasztott csokoládés tejszínt is. Végül állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a jégkrémet is. Addig keverjük, míg teljesen sima krémet kapunk.
  8. Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot, majd öntsük rá az epres-krémsajtos-jégkrémes keveréket. Ezután tegyük be a fagyasztóba pár órára vagy egy napra, hogy teljesen megdermedjen.
  9. Tálalás előtt vegyük ki a fagyasztóból, majd éles, vízbe mártott késsel, ízlés szerint szeleteljük fel. Ezután a sütőpapír segítségével emeljük ki a tepsiből, majd díszítsük reszelt csokoládéval és félbevágott eperszemmel a szeletek tetejét. Ezután várjunk kb. 10 percet, hogy a krém egy kicsit meglágyuljon, ne legyen olyan vad hideg, majd úgy kínáljuk.
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 29 238
elküldve: 10
receptkönyvben: 409
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: fagyitorta
hasonló kategóriák: parfé, fagyikehely, vaníliafagyi, sorbet, karamellfagyi, gyümölcsfagyi, házi fagyi

egyéb elnevezések

krémsajtos epres jégkrém szelet, jégkrémes kekszsüti, kekszes alapú jégkrémes szelet

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Wed, 2015-07-29 11:06

Kedves NoSalty.hu!
Köszönöm a receptem cikkben való kiemelését!!
Üdvözlettel: Gizi

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Mon, 2015-07-20 14:09

Kedves NoSalty.hu!
Köszönöm a receptem cikkben való kiemelését!!
Üdvözlettel: Gizi

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Fri, 2015-07-03 12:52

Kedves NoSalty.hu!
Köszönöm a receptem cikkben való kiemelését!!
Üdvözlettel: Gizi

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2015-06-08 02:32

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.06.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Mon, 2015-06-08 15:35

Kedves Nosalty.hu. Köszönöm a gratulációt, és nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sikere van a receptemnek.
Üdvözlettel: Gizi

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2015-06-07 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.06.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Mon, 2015-06-08 15:34

Kedves Nosalty.hu. köszönöm a gratulációt, és nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sikere van a receptemnek.
Üdvözlettel: Gizi

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Sat, 2015-06-06 15:52

Kedves NoSalty.hu!
Köszönöm a receptem cikkben való kiemelését!!
Üdvözlettel: Gizi

1274
eper 40 dkg
habtejszín 2 dl
fehér csokoládé 20 dkg
mascarpone 50 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
vanília fagylalt 40 dkg
keksz 35 dkg
margarin 16 dkg