Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres joghurthab

Epres joghurthab
Epres joghurthab
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valódi nosztalgia, mert állagra és ízre is pont olyan, mint amit anno kapni lehetett. Én az epreset szerettem a legjobban, úgyhogy ezt készítettem el.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és apró kockára vágjuk.
  2. Egy kisebb lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a vizet, majd közepes lángon főzni kezdjük, amíg jó puha nem lesz.
  3. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel pürésítjük, majd félretesszük kicsit hűlni.
  4. A joghurthoz hozzáreszeljük a citrom héját, és beleöntjük a szobahőmérsékletűre hűlt eperszószt, majd félretesszük.
  5. Egy másik tálba beleöntjük a hideg tejszínt, és habverővel elkezdjük felverni. Amikor már félig kemény, hozzáadjuk a zselatinfixet, és teljesen kemény habbá verjük.
  6. A tejszínhabot hozzáadjuk az epres-joghurtos krémhez, és habverővel beledolgozzuk.
  7. Az így kapott krémet poharakba töltjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük, amíg teljesen megdermed.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 917
elküldve: 7
receptkönyvben: 368
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: 4

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
957 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eperhab, joghurtos epres krém

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

246
eper 200 g
cukor 40 g
víz 0.5 dl
joghurt 250 g
citromhéj 1 citromból nyert
habtejszín 200 ml
zselatinfix 20 g