Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-joghurtkrémes örvénytorta

Epres-joghurtkrémes örvénytorta
Epres-joghurtkrémes örvénytorta
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni finom tortát alkotunk ezzel a recepttel. Talán kicsit különlegeset is, mert szinte minden szelet tortában más a minta.  Viszonylag gyorsan összeállítható, csak a hűtés ideje, ameddig a krém megszilárdul, igényel több időt.

hozzávalók / 6 adag

Linzeralap

Joghurtkrém

Eperpüré

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A linzertészta hozzávalóit összedolgozzuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm tortaformát. Egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát.
  2. Kb 10-15 percig hideg helyen pihentetjük. Majd 180 fokon 15 percig sütjük.
  3. Miután kihűlt a linzertésztánk, egy tortakarikába helyezzük, és elkészítjük a joghurtos krémet.
  4. A joghurtot a tejföllel és a cukrokkal, fél citrom kifacsart levével összekeverjük. A habtejszínt is fölhabosítjuk, és hozzákeverjük a joghurt-tejföl keverékhez. A zselatinlapokat megáztatjuk hideg vízben, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy lábasba tesszük, és alacsony hőfokon fölmelegítjük. Egy kevés krémmel összekeverjük a fölolvasztott zselatint. Egyfajta hőkiegyenlítést végzünk, így nem csomósodik be a zselatinunk, és hozzákeverjük a krémhez. Ráöntjük a linzeralapra, egyenletesre eligazítjuk, és kb. 10-15 percig hűtjük.
  5. Elkészítjük az eperpürét. Az epret pürésítjük majd hozzáadjuk a cukrot és a fél citrom kifacsart levét. Piros zselatinlapokat megáztatjuk hideg vízben, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy lábasba tesszük, és alacsony hőfokon fölmelegítjük. Egy kevés eperpürével összekeverjük a fölolvasztott zselatint, és hozzákeverjük az összepürésített eperhez.
  6. Egyenletesen ráöntjük a joghurtos krém tetejére. Egy evőkanállal. kb. 2 cm szélet elhagyva középen. belekeverjük a joghurtkrémbe az eperpürét. Alulról fölfelé haladva a kanállal, mintha egy örvényt alkotnánk. Különböző érdekes mintát alkotva így a tortában. Pár órát hűtjük, én egy éjszakát hagytam pihenni. Ízlésünknek megfelelően díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 456
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
133 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: torta
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epertorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

816
finomliszt 100 g
mandula 100 g
vaj 100 g
cukor 100 g
1 csipet
joghurt 500 g
tejföl 250 g
cukor 120 g
citromlé 0.5 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 300 ml
lapzselatin 10 db
eper 500 g
cukor 100 g
citromlé 0.5 citromból nyert
lapzselatin 7 db