Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-joghurtos kocka piskótatekerccsel

Epres-joghurtos kocka piskótatekerccsel
Epres-joghurtos kocka piskótatekerccsel
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szezonális recept, éppen jókor jön, most van az eperérés ideje. Finom, könnyű sütemény.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

  • 9 tojás
  • 9 ek liszt
  • 9 ek porcukor
  • 1 mk sütőpor

A piskótatekercsek töltéséhez:

  • 1/2 ü lekvár (meggylekvárt használtam)

A gyümölcskocsonyához:

  • 4 dl víz
  • 8 púpozott tk zselatin
  • 1 tk citromlé
  • cukor (ízlés szerint)

Továbbá:

  • eper kb 30 dkg (lehet más gyümölccsel is)

A krémhez:

  • 2,5 dl tejszínhab
  • 2 db 200 g-os epres joghurt
  • zselatin (a gyümölcskocsonyánál írt mennyiségből 1 dl a krémbe kerül)
  • (cukrot nem tettem a krémbe,mert kellemes íze volt)

Továbbá:

  • 1 db lapos, magasabb falú téglalap alakú tál vagy tepsi (20×30 cm)

Az edény kibéleléséhez:

  • folpack

A piskótatekercsek sütéséhez:

  • 2 db nagy gáztepsi sütőpapírral bélelve

ajánlat

Bármilyen gyümölccsel készíthető, ahhoz illő joghurttal. Tortaformában is készíthető. 5 db felszeletelt tekercsem megmaradt, azt jó étvággyal elfogyasztottuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a kijelölt tepsit vagy tálat (tortának is készíthető) folpackkal kibéleljük úgy, hogy a szélein túllógjon.
  2. A felezett epreket lerakjuk.
  3. A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral, citromlével, majd lassú tűznél felforraljuk. Ezután kihűtjük, és a gyümölcsökre öntjük (kb 1 dl-t meghagyunk a krémhez). Betesszük a fagyasztóba, így gyorsan megdermed.
  4. A következő lépésben a krémet készítjük el. A tejszínt keményre verjük, a joghurttal tovább verjük, majd az 1 dl zselatinnal is. Betesszük a hűtőbe a krémünket.
  5. Következik a piskóták sütése. Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük a keverő gépünkkel (kb 5 perc). Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  6. A tésztamasszát megfelezzük.
  7. 2 db piskótát sütünk, nagy gáztepsiben. A megsült piskótákat feltekerjük, lekvárral megkenjük.
  8. A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük, a megdermedt gyümölcsös kocsonyára szorosan, egymás mellé rakjuk. Ráöntjük a krémet. Kissé megrázogatjuk az edényt, hogy a krém a résekbe is kerüljön.
  9. A másik tekercsünket is felszeleteljük, és a krémre rakjuk. Egy kicsit rányomkodjuk.
  10. Betesszük a fagyasztóba kb 1 órára. Jól megdermed a krém ez idő alatt.
  11. Ezután egy tálcára (én egy kicsi, gyerek gyúródeszkát fogtam be, amit szalvétával és folpackkal vontam be) a süteményt ráborítjuk.
  12. A folpackot lehúzzuk róla, és kockákra szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 668
elküldve: 4
receptkönyvben: 89
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös kocka, joghurtkocka gyümölccsel, epres kocka joghurtos krémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!