Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres joghurttorta

Epres joghurttorta
Epres joghurttorta
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyu szülinapjára készültem vele. Mivel januári, én fagyasztott eperrel csináltam, amit szűrőben hagytam felolvadni, hogy a leve lecsöpögjön. Ezt a zselénél használtam fel.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A dekoráláshoz

A tortaforma előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához keményre verjük a fehérjéket. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, és a fehérjét. Kikent tortaformába tesszük, és megsütjük.
  2. Az epreből félreteszünk annyit, amivel a tetejét kirakjuk, ezeket csak ketté szeljük, a többit feldaraboljuk. A joghurtot egy tálba tesszük.
  3. A zselatint elkeverjük 3 kanál vízzel és egy kis joghurttal. A zselatin olvadásáig melegítjük, forralni nem szabad! Félretesszük hűlni, addig felverjük habbá a tejszínt. A langyos zselatint először egy kis joghurttal elkeverjük,majd a többi joghurthoz keverjük,és beleforgatjuk a habot,és az epret.
  4. A kapcsos tortaforma oldalát kikenjük margarinnal azért, hogy a végén könnyebben szelhessük. A krémet ráöntjük a piskótára. Hűtőbe tesszük, míg megdermed.
  5. A formát késsel körbevágjuk (én hajszárítóval melengettem,így az olvadt margarin miatt le tudtam szedni a peremet), és leszedjük. Felverjük a tejszínt a habfixel (vagy a Hulalát, de akkor nem kell habfix), és a torta szélét kidíszítjük, majd a közepét kirakjuk eperrel. A tortazselét a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük, és az eperre öntjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 32 665
elküldve: 5
receptkönyvben: 311
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, újév, Valentin-nap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

epres mámor, joghurttorta eperrel, epres joghurtos torta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fzizu
fzizu / fzizu Thu, 2012-01-19 09:39

Köszi szépen!Ez egy nagyon könnyű süti,két szelettől sem lehet eltelni!:)

230
tojás 3 db
cukor 6 dkg
finomliszt 8 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
víz 2 ek
eper 40 dkg
zselatin 20 g
joghurt 600 g
habtejszín 2 dl
porcukor 3 ek
tortazselé 1 csomag
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
finomliszt 1 evőkanál
vaj 1 ek