Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres joghurttorta 3.

Epres joghurttorta 3.
Epres joghurttorta 3.
30 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piacon voltam, és megláttam ezt a gyönyörű epret. Gondoltam, csinálok belőle valamit, amit én és a párom is szívesen megennénk. Ő nem igen szereti a túl édes dolgokat, ezért is gondoltam, hogy külön cukor nélkül készítek egy finomságot, ami ráadásul egészséges is. Így jött létre ez a finomság :).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A joghurtot, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a zselatint összekeverjük, és lassú tűzön összemelegítjük. Majd félrehúzzuk, és hagyjuk lehűlni.
  2. Amikor kellőképpen besűrűsödött, a formába öntjük, és a tetejét megszórjuk az összekockázott eperrel. Hűtőbe tesszük, és körülbelül 2 órányi dermedés után már szeletelhető is.
  3. Díszítésként a maradék eperből rakunk rá. Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 46 526
elküldve: 16
receptkönyvben: 767
elkészítve: 20/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Eunomia

Mióta szakács: 2011.03.21.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diétás joghurttorta eperrel, epres joghurttorta sütés nélkül

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

betti46
betti46 Mon, 2012-05-14 14:13

A minap találtam rá erre az édességre,ma el is készítettem.
Nagyon finom,mindenkinek ízlett.

eunomia
Eunomia / eunomia Wed, 2011-06-01 13:52

Recept frissítve a kérdéseknek megfelelően.
Tejszínből a 2dl-es kell, zselatinból meg a 25g-os (én Horváth Rozisat szoktam használni).

Michelke
Michelke Wed, 2011-06-01 07:42

Látom, a tejszín mennyiségére már rákérdeztek, én meg még kérdezném a zselatin menyiségét is. Sokféle kiszerelésbe lehet kapni azt is.

191
joghurt 375 g
főzőtejszín 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag
zselatin 25 g
eper 50 dkg