Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres joghurttorta helly konyhájából

Epres joghurttorta helly konyhájából
Epres joghurttorta helly konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Andika szülinapjára találtam ki ezt a tortát, illetve együttesen az Andika és a Petya ballagására!

Nagyon tetszett, és ízlett mindenkinek! Vidám torta lett!

hozzávalók / 8 adag

Piskótához:
  • 3 tojás
  • 3 ek liszt
  • 3 ek cukor
  • 1 cs sütőpor
  • kb.5 dkg olvasztott vaj
  • piros ételszínező

Töltelékhez:

  • 12 dkg túró
  • 1 nagy epres joghurt (400 ml)
  • lapzselatin (6 db-os)
  • 1 dl hulala
  • eper
  • 4-6 ek porcukor (ízlés szerint)

Díszítéshez:

  • piros tortabevonó és eper

ajánlat

Ezt a tortát bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni! Mindig nagyon finom és könnyű!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást összekeverjük a cukorral habosra, kanalanként hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, majd a tojásfehérjét felverve. Közben óvatosan csepegtessünk bele néhány csepp ételszínezőt. 100%-ban nem lesz piros a piskóta!
  2. Kb. 180 fokon, alsó felső sütési módon, kb fél óráig (tűpróbáig) sütjük.
  3. Közben a tölteléket meg tudjuk csinálni. A túrót összetörjük, a joghurttal és a porcukorral jól kikeverjük.
  4. A hulalát felverjük és hozzáadjuk.
  5. Majd a lapzselatint felmelegítjük, és azt is hozzáadjuk a töltelékhez.
  6. 6-8 nagyobb szemű epret apróra vágunk, és beletesszük a töltetékbe.
  7. Ha halvány a színe a tölteléknek, csepegtethetünk bele egy kis ételszínezőt.
  8. Majd a félbevágott piskótát megtöltjük.
  9. A tortabevonót felmelegítjük a leírása szerint, és tetszés szerint díszítjük a piskóta tetejét, majd leöntjük a tortabevonóval.
  10. Hűtőbe tesszük néhány órára, és fogyasztható is!
  11. Jó étvágyat kívánok!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 099
elküldve: 2
receptkönyvben: 84
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

helly77

Mióta szakács: 2012.03.31.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Eszti epres tortája, epres joghurttorta, gyümölcsös-túrós joghurttorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!