Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-kecskesajtos pitypangsaláta

Epres-kecskesajtos pitypangsaláta
Epres-kecskesajtos pitypangsaláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss, illatos, és akár a kertből is beszerezheted a pitypangleveleket hozzá. Tavasztól nyár közepéig lesz rá lehetőséged, próbád ki!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ehhez a színpompás salátához más zöld leveleket is keverhettek, pl. bébispenótot, rukkolát, madársalátát. A kecskesajtot morzsolhatjátok is rá, úgy jobban összeérnek az ízek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha frissen megkóstolva túl kesernyésnek ítélnénk meg a pitypangleveleket, akkor a saláta készítése előtt áztassuk vízbe egy órára.
  2. Aztán a szárak végét levágva egészben vagy kisebb darabokba tépkedve tegyük egy tálba.
  3. Fektessük a zöld levelekre a hosszában szelt epret, adjuk hozzá a kockára vágott sajtot és a vékonyan szeletelt lila hagymát.
  4. Sózzuk, borsozzuk, chilipehellyel ízesítjük, majd locsoljuk meg minél sűrűbb balzsamecettel (aki nem szereti, citromlével csepegtesse) és mézzel vagy golden sziruppal. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 697
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: saláta
szezon: tavasz
adag: 2 főre

egyéb elnevezések

sajtos zöldsaláta, epres zöldsaláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

241
pitypang 2 marék
eper 20 dkg
lila hagyma 0.5 közepes db
kecskesajt 10 dkg
golden szirup 1 ek
balzsamecet 1 ek
chilipehely 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint