Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres kelt tészta

Epres kelt tészta
Epres kelt tészta
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eperszezon van, kipróbáltam a kelt tésztát is vele! Finom lett ugyanúgy, mint bármilyen más gyümölccsel!:)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, és jól összedolgozzuk.
  3. Konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. A kész tésztát kinyújtjuk.
  5. Rátesszük a felszeletelt epreket, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 3 595
elküldve: 2
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kelt tészta epresen, epres kelt sütemény, kelt tészta eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

316
finomliszt 30 dkg
vaj 5 dkg
cukor 2 ek
tojás 2 db
friss élesztő 2 dkg
tej 1.5 dl
1 csipet
eper 40 dkg