Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-kókuszos gyümölcskrémes

Epres-kókuszos gyümölcskrémes
Epres-kókuszos gyümölcskrémes
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az 1. házassági évfordulónkra készült.:)
Erre az alkalomra szerettem volna valami finomat és szépet sütni Férjnek, valamit, amit tényleg szeret. Sok minden megfordult a fejemben, de végül emellett döntöttem.
Nagyon egyszerű és isteni finom!;)

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, majd kivajazunk egy tepsit vagy tortaformát, és félretesszük.
  2. Habbá verjük a 8 tojásfehérjét, amikor már majdnem kész, kanalanként hozzáadjuk a 8 ek cukrot. Addig verjük tovább, amíg a tálat lefelé fordítva sem indul útjára.
  3. Ha kész a hab, belekeverjük a 20 dkg kókuszreszeléket.
  4. A lisztet összekeverjük az 1 kk szódabikarbónával és egy csipet sóval, majd a habhoz adjuk.
  5. Beleöntjük a tepsibe vagy tortaformába, és betesszük az előmelegített sütőbe. Addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz. Ez kb. 20-25 perc.
  6. A krémhez fölforralunk 1 liter tejet 2 csomag vaníliás cukorral. Ha fölforrt, félrehúzzuk.
  7. Habosra keverjük a 8 tojássárgáját a 30 dkg cukorral, majd apránként hozzáadjuk a 14 dkg lisztet.
  8. A tejet újra visszatesszük a tűzre, és kis lángon, állandó kevergetés mellett (!) hozzáadjuk a cukros-lisztes masszát.
  9. Kézi habverővel addig kevergetjük, míg megkapja a megfelelő krémes-pudingos állagot. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
  10. Ha a piskóta és a krém is teljesen kihűlt, megkenhetjük a piskótát a krémmel, majd díszíthetjük eperrel vagy más tetszés szerinti gyümölccsel/gyümölcsökkel.
  11. Díszítés után tegyük hűtőbe legalább 4 órára!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1000 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 116
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

PJN

Mióta szakács: 2010.05.19.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos tésztájú krémes gyümölcsös sütemény, kókuszos krémes sütemény eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2396
tojásfehérje 8 db
cukor 8 ek
kókuszreszelék 20 dkg
finomliszt 2 evőkanál
szódabikarbóna 1 kk
1 csipet
tojássárgája 8 db
cukor 30 dkg
finomliszt 14 dkg
tej 1 l
vaníliás cukor 2 csomag
eper 20 dkg