Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-kókuszos tekercs

Epres-kókuszos tekercs
Epres-kókuszos tekercs
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre itt az eperszezon, most már éppen itt volt az ideje megsütni az első igazán epres sütit. Ez az egyik kedvenc sütim, bár az eredeti recept sokat módosult az első sütés óta… Leginkább azért, mert az eredeti recept valahova elkallódott. Szokás szerint egy újságból kivágott darabkán volt, amit ugye nem nehéz eltüntetni. Így mivel fogalmam sem volt, hogy mi és mennyi kell bele, kreáltam valami ízben ugyanolyat.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A töltelékhez

A tálaláshoz

ajánlat

Az eperlekvárt elkészíthetjük otthon is a sütihez: 20 dkg epret 5 dkg cukorral összefőzve. További képek az elkészítésről a blogomon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a piskótát: a tojásokat a cukorral robotgéppel addig keverjük, míg egészen világos sárga lesz (3-4 perc).
  2. Ekkor hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket is, majd az egészet simára keverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük és előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Miután megsült, a papírral átfordítjuk egy nedves konyharuhára, lehúzzuk az aljáról a papírt és a konyharuhával feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni.
  5. Elkészítjük a krémet: a keményítőt pár ek kókusztejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a kókusztejhez a cukorral és a tojássárgákkal együtt, és egy fém tálban az egészet elkeverjük.
  6. Gőz fölé tesszük és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik és lágy, puding állagú lesz (ha nem akar sűrűsödni, adhatunk még hozzá tejjel kikevert keményítőt).
  7. Levesszük a gőzről és megvárjuk, míg teljesen kihűl, és ekkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
  8. Közben felkockázzuk az epreket.
  9. A zselatint 2 ek tejben felolvasztjuk (akkor jó, ha nincsenek benne darabkák, de kis lángon olvasszuk, mert nem szabad felforralni!).
  10. Megvárjuk míg kihűl, és a krémbe keverjük.
  11. A hideg tejszínt habbá verjük és a kókuszos krémbe forgatjuk.
  12. Összeállítjuk a sütit: a piskótát széttekerjük, ha szükséges a széleit levágjuk, teszünk alá egy sütőpapírt (így majd könnyebb lesz átemelni a kész tekercset egy tálcára), és megkenjük a kókuszos krémmel.
  13. Rászórjuk az eperkockákat és az egészet óvatosan feltekerjük (nem kell szorosan, nem kell csigásnak lennie, csak érjen körbe teljesen a piskóta).
  14. Betesszük a hűtőbe 1 éjszakára, hogy megdermedjen.
  15. Másnap tálalás előtt megkenjük eperlekvárral, és megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel.
     
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 748
elküldve: 3
receptkönyvben: 252
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres-kókuszkrémes süti, kókuszos tekercs eperrel, eperkrémes tekercs

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

991
tojás 4 db
cukor 12 dkg
kókuszreszelék 2 dkg
finomliszt 10 dkg
sütőpor 0.5 kk
kókusztej 4 dl
cukor 8 dkg
tojássárgája 3 db
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
kókuszreszelék 7 dkg
zselatin 2 teáskanál
tej 2 ek
habtejszín 2 dl
eperlekvár 5 dkg
kókuszreszelék 3 dkg