Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres kosárka 2.

Epres kosárka 2.
Epres kosárka 2.
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eper, eper, eper...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához (kb. 20 db kosárkához)

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőben kb. fél órát pihentetjük.
  2. Majd elosztjuk 20 db golyóra, amit kivajazott, kilisztezett kosárka formába nyomkodunk. Ez elég pepecs munka... legalábbis nekem, mert ezek voltak az első kosaraim. :-)
  3. Előmelegített sütőben készre sütjük őket. Ha kihűltek, kiborítjuk a formából.
  4. A krémhez a joghurtot mikróban felmelegítjük, és elkeverjük benne a zselatint. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, botmixerrel pürésítjük. A tejszínből kemény habot verünk. Hozzákeverjük a joghurtot - ami már kihűlt - és az eperpürét.
  5. Megkóstoljuk, ha szükséges, édesítjük.
  6. Nyomózsákba töltjük, és a kosarakba nyomjuk az epres krémet.
  7. Tetejükre tehetünk csokiforgácsot.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 678
elküldve: 0
receptkönyvben: 159
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperkrémmel töltött kosárkák, eperkrémes sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

648
finomliszt 20 dkg
margarin 10 dkg
cukor 5 dkg
tojássárgája 1 db
1 csipet
habtejszín 2 dl
gyümölcsjoghurt 150 ml
eper 25 dkg
zselatin 2 teáskanál
csokoládéforgács 2 ek