Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres koszorú

Epres koszorú
Epres koszorú
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a gyümölccsel készült tortákat, ez is egy nagyon finom változat!

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A száraz hozzávalókat összeforgatjuk. A puha vajat habosra verjük a cukorral és a vaníliával, majd továbbra is verve egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és jól felhabosítjuk.
  2. Ezután beledolgozzuk a száraz anyagokat és a tejet felváltva adagolva, majd egy vajjal kikent, lisztezett tortagyűrű-formába simítjuk.
  3. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróba! A sütőből kivéve óvatosan rácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk.

Krém

  1. 30 dkg epret, a citromlét, vaníliás cukrot és a cukrot egy botmixer segítségével simára dolgozzuk. A jól behűtőt tejszínt és az expressz zselatinfixet az utasításnak megfelelően adagolva kemény habbá verjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a szobahőmérsékletű mascarponét, végül kisebb adagokban az eperpürét is beleforgatjuk, majd rövid időre hidegre tesszük.
  3. Közben megtisztítjuk a maradék epret, a kihűlt piskótánkat óvatosan három felé vágjuk.
  4. Ezután összeállítjuk a tortánkat. Az alsó gyűrűt egy tálcára tesszük, megkenjük krémmel, kirakjuk felszeletelt eperrel, majd bevonjuk krémmel, és ráhelyezzük a következő karikát, ismét krém és eper következik, ráhelyezzük a harmadik lapot. Végül a maradék krémmel kívül is bevonjuk.
  5. A tetejét eperszemekkel díszítjük, ezután hidegre tesszük a krém dermedéséig, ha kellően megdermedt, olvasztott csokival körbecsorgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 016
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
szezon: tavasz
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperkoszorú

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1235
finomliszt 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
szódabikarbóna 1 teáskanál
sütőpor 0.5 teáskanál
1 csipet
vaj 11 dkg
cukor 22 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
tojás 3 db
tej 3 dl
vaj 2 dkg
finomliszt 1 evőkanál
eper 80 dkg
mascarpone 50 dkg
habtejszín 2.5 dl
porcukor 15 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
zselatinfix 2 csomag
étcsokoládé 5 dkg
vaníliás cukor 2 csomag