Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres krém Csiri konyhájából

Epres krém Csiri konyhájából
Epres krém Csiri konyhájából
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből, ha nem is sokat, azért tudok enni, a családnak rendes cukrosat készítek, nekem pedig elég egy pár nap, ha édeset kívánok. Mert mi cukrosak is megkívánjuk az édességet.

Cukrosan is így kell, csak diétás hozzávalót használj.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszből, kakaóból és fele margarinból kicsi rumaroma (ha kell, 1-2 ek tej) egy  alapot csinálunk (olyat, mint a kókuszgolyónál), és egy tál aljára simítjuk körben.
  2. A  vanília pudingporból sűrű pudingot főzünk tejjel, hűtjük.
  3. Amikor kihűlt, hozzátesszük a mascarponét, ha kell, édesítjük (saját ízlés). És apróra vágott epret teszünk a krémbe.
  4. Rásimítjuk a kekszre, tetejére még egy kis kakaót szórunk, és kirakjuk édes szemű eperrel.
  5. Hűtjük, és tejszínhabbal tálaljuk (zsírszegény hab).
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 596
elküldve: 2
receptkönyvben: 67
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiri.

Mióta szakács: 2012.04.04.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eperkrém, epres mascarponekrém, gyümölcskrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1070
kekszmorzsa 25 dkg
margarin 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
rumaroma 2 csepp
tej 2.5 dl
mascarpone 25 dkg
édesítőszer 10 db
margarin 10 dkg
vaníliás pudingpor 2 csomag
eper 25 dkg
tejszínhab 5 ek