Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-krémes palacsinta

Epres-krémes palacsinta
Epres-krémes palacsinta
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legelső saját szakácskönyvemből, Lajos Maritól származó recept. A palacsinta elkészítésénél az a lényeg, hogy ne vastag palacsintát süssünk. A recept 4 személyre, kb. 8 db palacsintára szól, de tapasztalatból tudom, hogy nyugodtan lehet többet készíteni.  :)

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A mártáshoz és a töltelékhez

ajánlat

Az eredeti recept vaníliás pudingport használ, de étcsokissal még nagyobb az élmény :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintához a hozzávalókból csomómentes tésztát keverünk. Majd minimum fél óra pihentetés után olajjal kikent teflonserpenyőben kb. 8 db vékony palacsintát sütünk.
  2. A mártáshoz az epret megmossuk, lecsepegtetjük, megtisztítjuk, félbe, negyedbe vágjuk, mélyebb tálba tesszük. Összeforgatjuk 100 g porcukorral és a citrom levével, lefedjük, 30 percig pácoljuk-érleljük, majd a levével együtt lábasba öntjük.
  3. Fedő nélkül 5 percig főzzük, aztán hozzáadjuk a 0,5 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt, éppen csak felforraljuk-besűrítjük, melegen tartjuk.
  4. A töltelékhez a pudingporból, a tejből és a maradék 50 g porcukorból krémet főzünk, hagyjuk langyosra hűlni, aztán belekeverjük a rumot.
  5. Megtöltjük a palacsintákat, és zsebkendőszerűen összehajtjuk. Kissé egymásra csúsztatva egy diónyi vajjal kikent sütőtálba tesszük.
  6. Részlegesen bevonjuk az epermártással, megszórjuk egy kevés porcukorral, és 250 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt átforrósítjuk. A maradék mártást külön kínáljuk hozzá.
  • sütési hőfok: 250°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 739
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
988 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csokis palacsinta epres mártással, krémes palacsinta eperöntettel, csokipudingos palacsinta eperöntettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

597
finomliszt 150 g
cukor 1 csipet
1 csipet
tojás 1 db
tej 2.5 dl
szódavíz 1 dl
napraforgó olaj 1 ek
eper 500 g
porcukor 150 g
citrom 1 db
étkezési keményítő 1 evőkanál
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
rum 1.5 dl