Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-krémes süti

Epres-krémes süti
Epres-krémes süti
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezer éve szemezünk Sütidoboz receptjével, de valami mindig hiányzott hozzá. És akkor úgy alakult egy vasárnap délután, hogy már csak azt vettem észre, hogy percenként nyitogatom a hűtőt, nem bírtam abbahagyni az evést. Ez a nembrownie blondie olyan finom, hogy csak na.

hozzávalók / 3 adag

Tészta

Krémes réteg

Márványozás

ajánlat

Ha nem tortaformát használsz, akkor kerüld a nagy tepsiket (ideális 30x15 cm), mert aztán meg csak keresed majd a sütidet, nem jön fel és papírvékony lesz. Tényleg ajánlott hűtve fogyasztani, akár egy kis maradék eperlekvárral a tetején. Ha nincs epred otthon, akkor használhatsz már kész lekvárt is, és valószínű érdemes lenne egy csomó más gyümölccsel is tesztelni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Van ugye két tojásunk, egy kis vanília arománk és a cukor, amit jó alaposan elkeverünk.
  2. Közben már a fehér csokink és a vajunk vízgőz felett elkezd olvadozni, amit szerintem kavargassunk szépen, nehogy leégjen, majd mehet bele a tojásos masszába.
  3. A liszt eközben már türelmetlenül ott lesz a bal kezünkben, hogy ezt is hozzátegyük a tésztaszerűséghez, hogy aztán simára keverjük.
  4. Sütőpapír, nálam 20 cm-es tortaforma (választhatunk bármilyen kisebb tepsit), és belekanalazzuk a tésztát.

Krémes réteg

  1. Minden hozzávalót egy az egyben mixeljünk össze, majd lassan-óvatosan helyezzük rá a tésztára (nem folyik össze a két réteg, és el is oszlik a krém).

Márványozás

  1. Gyakorlatilag az eperből és a cukorból főznünk kell egy kis eperlekvárt, a trükk, hogy legyen jó sűrű.
  2. Ha kész, akkor kanállal tegyük rá a krémes rétegre, majd egy evőeszköz végével kezdjük el márványozni, pontosabban összehúzgálni, összekavarni a két réteget.
  3. Mehet a sütőbe, nekem 25 perc kellett, de ellenőrizzük közben.
  4. Javaslom hűtve enni, vagyis mindenképpen hűtő hidegen egyétek, elképesztően jó lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 043
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

birsiborsi

Mióta szakács: 2014.05.27.
6 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fehér csokis brownie, blondie, epres fehér csokis brownie, epres-krémsajtos-blondie

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

881
vaj 10 dkg
fehér csokoládé 10 dkg
tojás 2 db
cukor 3 dkg
finomliszt 8 dkg
vaníliaaroma 2 csepp
1 csipet
mascarpone 12.5 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 tk
eper 10 dkg
cukor 5 dkg