Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres krémes Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Epres krémes Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Epres krémes Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
46 perc / előkészület: 30 perc sütés: 16 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eper "fun" vagyok :), alig várom minden tavasszal az eper érkezését! Természetesen próbálok ilyenkor többféle desszertet készíteni belőle, többek között ezt a könnyed, habos sütit is! 

hozzávalók / 6 adag

krém

tészta

tejszínhab

tetejére

  • 0.5 bögre porcukor (ízlés szerint)
  • 2 dkg eper (pár szem)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát kétfelé vesszük, és mindkettőből vékony, tepsi méretű (kb. 38x27 cm) lapot nyújtunk. Az egyik lapot egyben, a másik lapot kb. 8x8 cm-es kockákra vágva, halvány színűre sütjük (sütőpapíron). Amikor elkészültek, akkor az egész lapot a tepsi aljába tesszük.
  2. A tojásfehérjéből 15 dkg cukorral kemény habot verünk. A megmosott epret kisebb darabokra vágjuk, és félretesszük. Kb. 2 dl vízben csomómentesre keverjük a pudingport, a maradék vizet pedig a maradék 10 dkg cukorral és a vaníliával felforraljuk. Hozzáöntjük a pudingot, és folyamatos keverés mellett besűrítjük.
  3. A tűzről levesszük, és a tojásfehérjéhez öntjük. Egy habverő segítségével összedolgozzuk a krémet, végül az eper darabokat is beleforgatjuk. Az így kapott krémet a tésztára öntjük, és langyosra hűtjük.
  4. Ez idő alatt a habtejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk, és az eperkrém tetejére simítjuk. A tetőnek szánt tészta kockákkal beborítjuk, és hűtőbe tesszük a sütit 2-3 órára legalább.
  5. Eper szeletekkel díszítjük, és porcukorral megszórva, a felső négyzetek mentén felszeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 38x27 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 064
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

epres habos krémes, leveles süti epres krémmel, epres tejszínes krémes

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

889
epres pudingpor 3 tasak
víz 9 dl
cukor 25 dkg
vaníliaaroma 1 teáskanál
tojásfehérje 7 db
eper 25 dkg
leveles tészta 50 dkg
habtejszín 4 dl
cukor 5 dkg
habfixáló 2 csomag
porcukor 0.5 bögre
eper 2 dkg