Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-krémes tekercs

Epres-krémes tekercs
Epres-krémes tekercs
74 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valentin napra a lánykám csokoládéval bevont epret készített a barátjának. Persze kiválogatta a nagy, érett és szép piros példányokat. Sok csokoládét is kellett olvasztani hozzá, hogy minél könnyebb legyen a mártogatás. Na, de mi legyen a satnya, apró szemű, éretlenebb eperrel meg a sok csokival, ami ott hüledezik a kislábasban? Majd a mama csak kitalál valami riszajkling receptet. 

A boltban van egy ilyesmi sütemény, ami őrülten édes, de engem valahogy nem zavar. Szóval onnan van az ötlet.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Amikor a csoki már megdermedt, én reszeltem rá citromhéjat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat robotgéppel addig verjük, amíg halvány sárga színű lesz és besűrűsödik. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, majd alacsony fokozaton a vizet meg a vaníliát. 
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral meg sóval, és több részletben öntjük a tojáshoz. Sütőpapírral bélelt, alacsony falú tepsibe öntjük és forró sütőbe rakva megsütjük.
  3. Egy tiszta konyharuhát porcukorral megszórunk, a megsült piskótát (5 perc hűtés után) ráborítjuk és óvatosan lehúzzuk a papírt róla. Rögtön feltekerjük, és így hagyjuk hűlni legalább 30 percig.
  4. Az epret feldaraboljuk és a cukorral felrakjuk főni. Kb. 25-30 percig, néha megkeverve, hagyjuk, hogy elpárologjon a leve. Félrerakjuk hűlni. 
  5. A tejszínt felverjük a fixálóval meg a cukorral. 
  6. A piskótát kitekerjük, megkenjük a már kihűlt eperrel, a következő réteg a tejszín, majd feltekerjük. 
  7. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és a piskóta tetejére csorgatjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 621
elküldve: 7
receptkönyvben: 150
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszínes-epres piskóta, epres-krémes rolád, eperkrémes piskótatekercs

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

veressandrea
Andi80 / veressandrea Sun, 2013-03-03 08:02

Kedves Witch,
Ez nagyon guszta, alig várom az eper szezont és kipróbálom. :-)
Szép napot!
Andi

witch
witch / witch Sun, 2013-03-03 15:38

Kedves Andi!
Koszonom szepen. :)) Fagyasztottal is lehet kesziteni.
Szep napot Neked is!
udv:witch

367
tojás 3 db
cukor 20 dkg
víz 5 ek
vanília kivonat 1 teáskanál
finomliszt 12 dkg
sütőpor 1 tk
1 csipet
eper 30 dkg
cukor 2 ek
habtejszín 2.5 dl
habfixáló 1 csomag
cukor 1 ek
csokoládé 10 dkg