Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-krémsajtos blondie

Epres-krémsajtos blondie
Epres-krémsajtos blondie
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Íme az eredmény, ha a brownie-ba étcsoki helyett fehér csoki kerül: a blondie. Mivel eperszezon van, így egy kevés friss, házi eperlekvár koronázza ezt a villámgyors, nagyon egyszerű sütit.

hozzávalók / 4 adag

Alap:

  • 10 dkg fehér csoki
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 3 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • vanília aroma
  • csipet só

Krémsajtos réteg:

  • 12,5 dkg krémsajt (vagy mascarpone)
  • 1 cs vaníliás cukor (10 g)
  • 1 tojás
  • fél ek cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 tk citromlé
  • 2 ek eperlekvár

Epres réteg:

  • házi eperlekvár
  • VAGY 10 dkg eper és 5 dkg cukor

ajánlat

Ebből a mennyiségből egy kb. 15x30cm-es formába való adag lesz, de az ízek intenzitása miatt szerintem ez az ideális adag ebből a sütiből. További képek az elkészítéshez a blogomon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehér csokit egészen apróra vágjuk (így hamarabb felolvad és kisebb az esélye, hogy megég), és gőz fölött a margarinnal felolvasztjuk, megvárjuk, míg langyosra hűl.
  2. Az alaphoz egy nagy tálban elkeverjük a két tojást a cukorral, és hozzáadjuk a vanília aromát.
  3. Ezután hozzákeverjük a cukros tojásos masszához a felolvasztott csokoládét.
  4. Végül hozzáadjuk a lisztet, és az egészet simára keverjük.
  5. Az elkészült masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30×15 cm) öntjük.
  6. Ha nincs lekvárunk, az epret botmixerrel pürésítjük, és a cukorral sűrűre főzzük (kb. 10 perc kell neki).
  7. A krémsajtos réteghez összekeverjük a felsorolt hozzávalókat, majd egy kanállal a fehér csokis massza tetejére kanalazzuk elszórtan.
  8. Kanalazzunk rá az eperlekvárból is.
  9. Ezután egy kanál nyelével összekeverjük, hogy az eredmény márványos legyen.
  10. És kész is, mehet az előmelegített sütőbe: 180 fokos 20-25 perc alatt megsül. (Érdemes figyelni a sütési idő felénél, mert könnyen elkezdhet barnulni. Ha elkezdene barnulni, tegyünk sütőpapírt a tetejére.)
  11. Megvárjuk, míg kihűl, és szeleteljük. Szerintem hűtés után a legfinomabb.:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 15x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 855
elküldve: 6
receptkönyvben: 234
elkészítve: 14/18
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

blondie, fehér brownie, epres blondie, eper cheesecake blondie, epres sajttortás blondie

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kexie
Kexie / Kexie Mon, 2015-03-23 00:58

Szuperfinom és kockázatmentes recept. Elsőre, vendégségbe, dupla adaggal, hatalmas siker :) Köszönet érte! ^_^

Lamilla
Lamilla / Lamilla Tue, 2013-06-04 14:39

Megcsináltam, szerintem nagyon finom, annyit változtattam, hogy krémsajtból csak 100 g került bele, mert annyim volt, de tökéletes lett, engem kicsit sajttortára emlékeztet. Nem tudom a többieknél mi lehetett a gond, nekem minden simán ment, gyorsan kész volt.

hlia
hlia Sat, 2013-06-01 18:39

Szia!
Én minden héten sütök,de ez most nekem sem sikerült,már az alaptészta mennyiségén is nagyon meglepődtem,hogy milyen kevés lett,pedig az általad írt tepsi méretbe tettem.A képen egy szép magasra nőtt sütit látok,de az enyém max. 1cm-es lett.Mascarpone krémet használtam,tehát nem is egy rossz minőséget.Ízre viszont finom lett.Hol lehet a hiba?

Üdv:
Oti

vikki
vikki / vikki Sat, 2013-06-01 23:44

Szia Oti,

a képen látható is ugyanígy készült, a sütőforma pedig 15x30 cm-es volt, abban lett ilyen magas. A tészta valóban kis mennyiség, ezért is készült ekkora formában. Igazából nem ronthattál el semmit benne, próbáld legközelebb egy kisebb formában akkor.

norby94
norby94 Thu, 2013-05-30 15:22

Ma csináltam meg :( Nem tudom mit ronthattam el, de körül-belül 1 cm vastag lett az egész KRÉMMEL EGYÜTT!! Nem lehet, hogy a receptbe kellene egy kis sütőpor is??

vikki
vikki / vikki Thu, 2013-05-30 22:09

Szia,

a tepsi méretével lehetett a probléma. Az ajánlatnál írtam, hogy 30x15cm-es sütőformát ajánlok hozzá, ez is abban készült.

norby94
norby94 Sat, 2013-06-01 17:12

Szia, Megcsináltam kb. 30x15cm-es sütőformában, és most sokkal jobb lett. Igazad volt, az íze pedig már múltkor is isteni volt. Köszi a receptet :)